Η MINI «αψηφά τις ταμπέλες»

  Η MINI «αψηφά τις ταμπέλες» σε μία διαφήμιση πολλών αστέρων στο πλαίσιο του Super Bowl

  Ενώ περισσότεροι από 100 εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν τον αγώνα Super Bowl στις 7 Φεβρουαρίου, η MINI αποκαλύπτει ένα διαφημιστικό σποτ διάρκειας 30 δευτ. που θα παιχτεί στο τρίτο διάλειμμα της σημαντικότερης τηλεοπτικής βραδιάς της φετινής χρονιάς. Η διαφήμιση ήδη διατίθεται στον ιστότοπο της καμπάνιας στο MINIUSA.com/defylabels.

  Η διαφήμιση με δημιουργό την Butler, Shine, Stern & Partners (BSSP), περιλαμβάνει πολλά από τα κλισέ που έχουν αποδοθεί στη μάρκα όλα αυτά τα χρόνια μαζί με ένα πολύ ηχηρό μήνυμα: η μάρκα δεν ενδιαφέρεται για τις ταμπέλες που της προσάπτουν. Το “Defy Labels,” ξεκινά από το ότι σε όλους και σε όλα μπαίνει κάποια ταμπέλα αλλά αυτό που μετράει είναι ο τρόπος του το διαχειρίζεσαι. Τολμηρή σαν θέση και άποψη, η καμπάνια παροτρύνει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις ταμπέλες που τους προσάπτει η κοινωνία και τους καλεί να αυτοπροσδιοριστούν.

  «Από το 1959 που κατασκευάστηκε το πρώτο Mini, του έχουν κολλήσει διάφορες ταμπέλες. Είμαι μικρό. Είναι χαριτωμένο», δήλωσε ο Tom Noble, επικεφαλής τμήματος Επικοινωνίας Μάρκας MINI, MINI USA. «Αυτή η καμπάνια αναγνωρίζει τις ταμπέλες πολύ ρεαλιστικά, ενώ ταυτόχρονα δείχνει στον κόσμο ότι το ΜΙΝΙ είναι κάτι πολύ περισσότερο. Με το λανσάρισμα του νέου Clubman, η μάρκα μας μεγαλώνει, τα προϊόντα μας γίνονται πιο προηγμένα και ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τους κανόνες».

  Η μάρκα δούλεψε με ένα δυνατό καστ από αθλητές και διασημότητες για να ξεκινήσει αυτό το διάλογο. Πιστή στο πνεύμα της καμπάνιας, η MINI θέλησε να συμπεριλάβει προσωπικότητες που είχαν σχέση με τη μάρκα και ήταν σε θέση να μιλήσουν ρεαλιστικά για το πως απαλλάσσεσαι από τις ταμπέλες. Στο διαφημιστικό σποτ πρωταγωνιστούν η τενίστρια Serena Williams, η άσος του ποδοσφαίρου Abby Wambach, ο ράπερ T-Pain, ο παίκτης του baseball Randy Johnson, ο θρύλος του skateboard Tony Hawk, και ο ηθοποιός Harvey Keitel. Όλοι συμμετείχαν επίσης σε μία σειρά εκτενών συνεντεύξεων όπου παραθέτουν την άποψή τους για τις ‘ετικέτες’ που διατίθενται στον ιστότοπο της καμπάνιας στο MINIUSA.com/defylabels.

  Εκτός των παραπάνω διασημοτήτων, η διαφήμιση “Defy Labels” θα περιλαμβάνει και απλούς, καθημερινούς ιδιοκτήτες MINI και μέλη της αγωνιστικής ομάδας MINI John Cooper Works, οι οποίοι ενστερνίζονται τη διαφορετικότητα και αποστασιοποιούνται από τα συμβατικά.

  «Αυτή η δυναμική αντίληψη προσδίδει στη νέα προηγμένη θέση της μάρκας την ιδιαιτερότητα που ανέκαθεν έκανε τη μάρκα ΜΙΝΙ να ξεχωρίζει», δήλωσε ο John Butler, υπεύθυνος δημιουργικού της BSSP. “Δεν πρόκειται για μία κλασσική υποστήριξη από γνωστές προσωπικότητες. Αυτή η διαφήμιση μας αποτρέπει να αφήνουμε τους άλλους να μας επηρεάζουν ακόμα και στην επιλογή του αυτοκινήτου μας. Να μην επιτρέπουμε ποτέ στους άλλους να μας χειραγωγούν».

  Σχόλια

  Σχόλια