Στην Toyota o Kobayashi

Ο Ιάπωνας πρώην οδηγός της F1 ανακοινώθηκε επίσημα ως εργοστασιακός οδηγός στο δεύτερο TS050 Hybrid για το WEC

O δεύτερος οδηγός που παίρνει προαγωγή από δοκιμαστής σε επίσημος εργοστασιακός οδηγός στην Toyota, είναι ο Kamui Kobayashi. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής, επιβεβαίωσε πως ο Kobayashi θα είναι ο έκτος της οδηγός, αντικαθιστώντας τον Alex Wurz και θα πλαισιώσει τους Stephane Sarrazin και Mike Conway.

O Kobayashi ανακοινώθηκε στην ετήσια παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος της Toyota στο Τόκιο.

Ο Ιάπωνας δήλωσε:

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ ως οδηγός στην LMP1 και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Toyota για αυτή την ευκαιρία. Δοκίμασα μερικές φορές το TS040 και ήταν ένα πολύ εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Η δύναμη του υβριδικού συστήματος είναι καταπληκτική. Δεν μπορώ να περιμένω να δοκιμάσω το νέο αυτοκίνητο. Είμαι σίγουρος πως θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός και θα φέρει την Toyota ξανά στην πρώτη γραμμή. Το να αγωνίζεσαι στην LMP1 είναι μία μεγάλη πρόκληση και ανυπομονώ.

Το τρίο των Anthony Davidson, Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima θα επιστρέψει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρώτο αυτοκίνητο. Μάλιστα, οι Davidson και Buemi, θα μοιραστούν το ίδιο αυτοκίνητο για 5η συνεχόμενη φορά.

Ο πρόεδρος της Toyota, Toshio Sato, δήλωσε:

Για το 2016 θα έχουμε ένα πολύ δυνατό lineup. Ο Kamui έδειξε πως έχει την ταχύτητα στις δοκιμές και ήταν εύκολη επιλογή να αντικαταστήσει τον Alex. Ξέρουμε πως μπορεί να τα πάει περίφημα με τους Stephane και Mike. Πιστεύω πως έχουμε δύο πολύ δυνατά πληρώματα, τα οποία θα βγάλουν τα μέγιστα από το TS050. Είναι μία μεγάλη σεζόν για εμάς και πιστεύω πως οδηγοί και αυτοκίνητο θα πετύχουν.

Ο δοκιμαστής και αναπληρωματικός οδηγός θα ανακοινωθεί στον Πρόλογο του Paul Ricard, μαζί με την παρουσίαση του ολοκαίνουριου LMP1.

Οι αριθμοί που θα χρησιμοποιήσει η Toyota, θα ανακοινωθούν αύριο(5/2) στη συνέντευξη Τύπου της ACO.

Σχόλια

Σχόλια