Διπλή επιτυχία για Opel

  Βραβεία για το Opel ADAM και το IntelliLux LED® Matrix Light του νέου Astra στο θεσμό “Best Cars 2016”

  Η Opel απέσπασε δύο βραβεία στην 40ή έκδοση του θεσμού ψηφοφορίας αναγνωστών  “Best Cars” που διοργανώνεται από το περιοδικό auto motor und sport. Το μοδάτο Opel ADAM επικράτησε ως γενικός νικητής στην κατηγορία μίνι συγκεντρώνοντας το 26% των ψήφων προτίμησης του κοινού. Ο πρωταθλητής εξατομίκευσης της Opel επανέλαβε τις επιτυχίες του 2014 και 2015, καταφέρνοντας να σημειώσει ‘hat-trick’.

  Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Opel, Tina Müller, παρέλαβε το βραβείο για το ADAM σήμερα στη Στουτγάρδη. «Ένα βραβείο ψηφοφορίας αναγνωστών είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας καθώς ανάμεσα στους ψηφοφόρους περιλαμβάνονται υποψήφιοι πελάτες μας. Το ADAM είναι ‘κατά συρροή’ νικητής στο θεσμό ‘Best Cars’ και αυτό αποδεικνύει τη δημοτικότητά του μεταξύ των κλασικών οπαδών του αλλά νέων υποψηφίων πελατών που θέλουμε να προσεγγίσουμε με τη φρέσκια online καμπάνια μας #ADAMyourself.”

  Επιπλέον, η Opel απέσπασε το “International Paul Pietsch Award 2016” για την καινοτόμο τεχνολογία της. Μία επιτροπή που απαρτίζεται από 26 συντάκτες από 21 χώρες επέλεξε το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED® matrix του νέου Opel Astra σαν νικητή του περίοπτου βραβείου. Το ειδικό βραβείο έχει τα όνομα του Paul Pietsch, ενός πρώην αγωνιζόμενου σε Grand Prix και συνιδρυτή της Motor Presse Stuttgart, και απονέμεται σε εξαιρετικές τεχνολογικές ιδέες. Προϋποθέσεις για την υποψηφιότητα μιας καινοτομίας είναι η ετοιμότητά της για μαζική παραγωγή και η αντιληπτή προστιθέμενη αξία για τους πελάτες στους τομείς του περιβάλλοντος, της άνεσης, της ασφάλειας και της οικονομίας.

  «Εκδημοκρατίζουμε high-tech λύσεις, κάνοντας τις καινοτομίες προσιτές και ενσωματώνοντάς τις στα πιο δημοφιλή, μαζικής κυκλοφορίας μοντέλα μας. Το νέο σύστημα IntelliLux LED® matrix light είναι το τέλειο παράδειγμα. Λανσάροντας αυτή την τεχνολογία στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων, η Opel γίνεται η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει αυτό το πολύ αποδοτικό και ισχυρό σύστημα φωτισμού στη συγκεκριμένη αγορά” δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann παραλαμβάνοντας το “International Paul Pietsch Award 2016”.

  Το νέο σύστημα φωτισμού LED matrix που αποτελείται από 16 τμήματα LED – οκτώ σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου – προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας. Για το σκοπό αυτό, συνεργάζεται με την εμπρός κάμερα Opel Eye. Μόλις το όχημα φύγει από μία αστική περιοχή, η μεγάλη σκάλα είναι μόνιμα ενεργοποιημένη – κάτι που αυξάνει αποφασιστικά την ασφάλεια.

  Ωστόσο, οι οδηγοί του Astra δεν είναι οι μόνοι που ωφελούνται απολαμβάνοντας άριστη ορατότητα με το προσαρμοζόμενο φωτισμό πλήρους λειτουργικότητας LED χωρίς να ‘τυφλώνουν’ τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Όταν η κάμερα ανιχνεύει πηγές φωτός από αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα, μεμονωμένες λυχνίες LED στη σχετική ζώνη απενεργοποιούνται, απλά ‘συσκοτίζοντας’ την περιοχή γύρω από τα οχήματα. Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου και της γύρω περιοχής παραμένει φωτισμένο.

  Σχόλια

  Σχόλια