Ο Vasseur ετοιμάζεται να πάρει το «τιμόνι» της Renault

O Frederic Vasseur, αφεντικό της ART Grand Prix, είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα ηνία της Renault στην F1 το 2016

Τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε αναφέρει πως ο Frederic Vasseur, επικεφαλής της ART Grand Prix, είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τον ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή στη Renault όταν αυτή επιστρέψει στην F1. Η γαλλική εταιρεία εξαγόρασε τη Lotus και επέστρεψε. Τώρα λοιπόν έχει έρθει η ώρα να ονομάσει και τον επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, ο οποίος όπως φαίνεται θα είναι ο Vasseur. Οι ειδικοί αναφέρουν πως ο Vasseur είναι ο ιδανικός για τη θέση του επικεφαλής της ομάδας καθώς βρίσκεται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό πολλά χρόνια και διοικεί την ART με μεγάλη επιτυχία.

Η ART Grand Prix είναι στην ιδιοκτησία του Nicolas Todt, γιος του προέδρου της FIA, αλλά ο Vasseur διοικεί τις αγωνιστικές ομάδες στα πρωταθλήματα GP2, GP3 και Formula 3. Επίσης είναι υπεύθυνος και για τη Spark Racing Technology η οποία είναι προμηθευτής στο πρωτάθλημα Formula E.

Στις άλλες θέσεις της ομάδας, ο Nick Chester θα συνεχίσει ως τεχνικός διευθυντής ενώ ο Cyril Abiteboul πρόκειται να αναλάβει τον ρόλο του CEO. Φυσικά υπάρχει κι ο Alain Prost στην εξίσωση. Ο Γάλλος ίσως αναλάβει ρόλο συμβούλου, κάτι σαν τους Niki Lauda και Helmut Marko.

Σχόλια

Σχόλια