Αλλαγές στις συμμετοχές της Le Mans Test Day

H ACO ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο τεστ πριν το Le Mans

Η Test Day στο Le Mans θα περιοριστεί σε συμμετοχές οι οποίες θα συμμετάσχουν μόνο στον αγώνα, με τις επιπλέον συμμετοχές να μην επιτρέπονται για το μονοήμερο τεστ στις 5 Ιουνίου.

Μέχρι και φέτος, επιτρεπόταν να λάβουν μέρος συμμετοχές όπως τα Prototype Challenge και LMP3 αγωνιστικά που συμμετείχαν σε άλλα πρωταθλήματα. Όμως φέτος, μόνο οι 58 συμμετοχές του αγώνα θα λάβουν μέρος, μαζί με δύο επιπλέον πειραματικά αγωνιστικά. Ωστόσο, οι ομάδες θα μπορούν να δηλώσουν έως 5 οδηγούς ανά αυτοκίνητο έως τις 12 Μαΐου.

Οι οδηγοί που δεν έχουν αγωνιστεί στο Le Mans μέχρι το 2011, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το λιγότερο 10 γύρους. Εξαιρούνται οι οδηγοί που έχουν τη βαθμίδα “Platinum” (η οποία είναι η υψηλότερη από τις τέσσερις), οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν, λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όπως όμως γίνεται τα τελευταία χρόνια, οι νέοι οδηγοί θα περάσουν μία ημέρα στον προσομοιωτή της ACO στο Παρίσι.

Άλλες αλλαγές για το τεστ και τον αγώνα δεν έγιναν, με την ημερομηνία του Test και του Le Mans να μην αλλάζουν.

Οι αιτήσεις συμμετοχών άνοιξαν την περασμένη Παρασκευή και θα κλείσουν στις 25 Ιανουαρίου.

Η ολοκληρωμένη λίστα συμμετοχών για τις 24H του Le Mans, μαζί με τις συμμετοχές για το WEC και το ELMS, θα ανακοινωθούν στις 5 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια