Η Renault προσβλέπει στη συνεργασία της με την Ilmor

Οι Γάλλοι δηλώνουν πως είναι σε καλύτερη κατάσταση και πως ο Illien θα τους βοηθήσει σημαντικά το 2016

Ο Remi Taffin, επικεφαλής λειτουργιών της Renault, δηλώνει ότι η συνεργασία της γαλλικής φίρμας με την Ilmor Engineering ήταν πολύ χρήσιμη και προσβλέπει σε ακόμα καλύτερη συνέχεια το 2016. Η Renault συνεργάζεται με την Ilmor, της οποίας επικεφαλής είναι ο Mario Illien, για τη βελτίωση του κινητήρα της.

Η Ilmor έχει φέρει νέες ιδέες όπως για παράδειγμα στο κομμάτι του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τώρα θα συνεχίσουμε μαζί τους το 2016. Φυσικά η in-house εξέλιξη δεν θα σταματήσει αλλά με συνεργάτες όπως η Ilmor έχουμε μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας, περισσότερη εμπειρία και τεχνογνωσία. Το 2015 δεν είδαμε την πλήρη έκταση αυτής της συνεργασίας για διάφορους λόγους. Όμως τώρα κάτω από τον δικό μας έλεγχο έχουμε σαφή κατεύθυνση και θα δούμε πολλά περισσότερα από το 2016 και μετά.

Ο Taffin συνέχισε λέγοντας:

Ο κινητήρας που θα έχουμε στη Μελβούρνη θα δοκιμαστεί στο δυναμόμετρο κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και θα περάσει από πολλά τεστ. Στο τέλος Ιανουαρίου θα μπορέσουμε να πάμε στις χειμερινές δοκιμές χωρίς προβλήματα. Το spec για τον πρώτο αγώνα έχει ορισθεί και δείχνει να είναι αξιόπιστο καθώς έχει ήδη γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα στο δυναμόμετρο. Φυσικά πρέπει να γίνουν βελτιώσεις αλλά είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, αυτό είναι σίγουρο.

Η Renault το 2016 θα αγωνίζεται με δική της ομάδα καθώς εξαγόρασε τη Lotus. Ωστόσο θα δίνει κινητήρες και στη Red Bull Racing οι οποίοι θα ονομάζονται TAG Heuer.

Σχόλια

Σχόλια