Πλήρως ανανεωμένο το νέο LMP1 της Toyota

Ο Stephane Sarrazin δήλωσε πως η Ιαπωνική εταιρία έχει δουλέψει σε όλους τους τομείς του νέου αγωνιστικού

Μετά από τη κατάκτηση των δύο πρωταθλημάτων στο WEC το 2014, η Toyota δεν έδειξε την απαιτούμενη ταχύτητα και το 2015, καθώς ήταν σε όλους τους αγώνες αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό. Συνολικά η Ιαπωνική εταιρία, παρά την βελτίωση στον ρυθμό σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί τις Porsche και Audi, με καλύτερο αποτέλεσμα οι δύο τρίτες θέσεις. Στη προσπάθειά της να επανέλθει στη κορυφή, η Toyota θα παρουσιάσει το νέο της αγωνιστικό της, το TS050 Hybrid, με τον Sarrazin να λέει πως δεν φέρει κανένα μέρος από το TS040.

O Sarrazin δήλωσε:

To αυτοκίνητο είναι εντελώς καινούριο. Κάθε του κομμάτι έχει αλλάξει. Έχουμε έναν τούρμπο κινητήρα με σύστημα μπαταριών με KERS. Επίσης θα ανεβούμε επίπεδο στην υβριδική κλάση καθώς θα είμαστε στα 8MJ ενέργεια ανά γύρο, οπότε θα έχουμε περισσότερη δύναμη και καλύτερη επιτάχυνση. Έχουν σχεδιάσει από την αρχή τα πάντα.

Ο Γάλλος συνέχισε και τόνισε πως η Toyota, ήξερε από τον Πρόλογο στο Paul Ricard τον Μάρτιο, πως δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσει νίκες μέσα στη σεζόν.

Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή. Είχαμε το καλύτερο αυτοκίνητο τη προηγούμενη σεζόν, αλλά φέτος ήμασταν πολύ πίσω από τις Porsche και Audi. Τον χειμώνα καταφέραμε να βρούμε 3 δευτερόλεπτα στον γύρο, αλλά αυτοί βρήκαν 6 ή 7. Από το τεστ στο Pau Ricard γνωρίζαμε πως θα είναι μια δύσκολη σεζόν. Το Le Mans ήταν φέτος η μεγάλη απογοήτευση. Πέρυσι προηγούμασταν και φέτος χάναμε 3 δευτερόλεπτα στο γύρο. Πρέπει να παραδεχθώ πως ήταν δύσκολα για όλους μας, αλλά τώρα το έχουμε αφήσει πίσω μας.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια