Με 2 αυτοκίνητα στο Le Mans Porsche και Audi

Οι δύο γερμανικές ομάδες δεν θα αγωνιστούν με τρίτο αυτοκίνητο στον μεγάλο αγώνα του 2016

Η Audi και η Porsche θα έχουν αμφότερες, μειωμένη συμμετοχή στις 24H του Le Mans το 2016. Η Audi, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή δύο αυτοκινήτων, ως μέρος των μέτρων της εταιρίας για τη μείωση του κόστους.

Και οι δύο Γερμανικές εταιρίες δεν θα παρατάξουν τρίτο αυτοκίνητο στον αγώνα, μετά από μια συμφωνία που είχαν οι δύο αδελφικές εταιρίες που ανήκουν στο Volkswagen Group, με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε τους τελευταίους μήνες.

Ως αποτέλεσμα, μόνο οι οδηγοί της κάθε ομάδας που συμμετέχουν στο WEC, θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο Le Mans, με κανέναν από τους φετινούς νικητές της Porsche να είναι σε θέση να υπερασπιστεί το στέμμα του.

Η Audi επιβεβαίωσε πως το lineup της για το 2016 δεν θα αλλάξει, με τους Andre Lotterer, Benoit Treluyer και Marcel Fassler να παραμένουν στο #7, ενώ οι Loic Duval, Lucas di Grassi και Oliver Jarvis θα παραμείνουν στο #8.

Η μειωμένη συμμετοχή των εταιριών στο Le Mans, είναι κατανοητό πως συμφωνήθηκε στον αγώνα του WEC για τις 6H του Bahrain νωρίτερα μέσα στον μήνα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μέσα σε μια δεκαετία που θα δούμε μόνο 2 Audi στο grid του Le Mans, με τη Γερμανική εταιρία να έχει παρατάξει έως και 4 αγωνιστικά σε μία χρονιά.

Η Toyota, που δεν έχει ανακοινώσει το οδηγικό της lineup για το 2016, είχε στα χαρτιά της το ενδεχόμενο να παρατάξει τρίτο αγωνιστικό στο Le Mans, όμως η ένταξη του 9ου αγώνα στο Mexico, απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Η Nissan, θα παρατάξει δύο αγωνιστικά στο Le Mans, όπως επιβεβαίωσε ο Michael Carmaro.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια