Η Shell έδωσε μισό δευτερόλεπτο στη Ferrari

Σύμφωνα με τον επικεφαλής εξέλιξης της Shell, Guy Lovett, τα καύσιμα και τα λιπαντικά της εταιρείας πρόσφεραν περίπου μισό δευτερόλεπτο ανά γύρο στη Scuderia

Η Ferrari το 2015 σημείωσε εξαιρετική πρόοδο καταφέρνοντας να κατακτήσει 3 νίκες, 1 pole position, 16 βάθρα και το σημαντικότερο απ’ όλα μείωσε τη διαφορά της από τη Mercedes. Ο κινητήρας ήταν αυτός που είχε τη μερίδα του λέοντος σε αυτή την άνοδο της Scuderia ωστόσο η βοήθεια που είχαν οι άνθρωποι του Maranello από τους ειδικούς της Shell ήταν πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής εξέλιξης της Shell, Guy Lovett, τα καύσιμα και τα λιπαντικά της εταιρείας πρόσφεραν περίπου μισό δευτερόλεπτο ανά γύρο στους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen.

Εξαρχής είχαμε σκοπό τη δημιουργία ενός επιθετικού προγράμματος εξέλιξης με τη Ferrari και φέτος καταφέραμε να κατασκευάσουμε 5 νέες συνθέσεις καυσίμου. Συνολικά το κέρδος από αυτό είναι το 25% του συνολικού κέρδους απόδοσης που παρουσίασε η ομάδα φέτος και είναι ένα πολύ σημαντικό νούμερο. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου μισό δευτερόλεπτο στον γύρο, δηλαδή περίπου 30 δευτερόλεπτα στη συνολική διάρκεια του αγώνα.

Σχόλια

Σχόλια