Η Nissan σχεδιάζει την επιστροφή του GTR-LM NISMO

Μπορεί το LMP1 της Nissan να μην έχει πατήσει πίστα, όμως άνθρωποι της ομάδας βρέθηκαν στο Bahrain

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής ολοκληρώθηκε με την Porsche να κατακτά και τον τίτλο των οδηγών. Στο Bahrain βρέθηκε επίσης και ο επικεφαλής της Nissan, Michael Caramo, ο οποίος πήρε μια γεύση από το κλίμα που επικρατεί σε ένα αγωνιστικό τριήμερο στο WEC. Ο Caramo, μαζί άλλους αντιπροσώπους αλλά και μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρίας, ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά, καθώς θα έχουν ένα αναβαθμισμένο αγωνιστικό.

Είναι το πρώτο μου αγωνιστικό τριήμερο στο WEC. Είμαστε πολύ απασχολημένοι καθώς ετοιμάζουμε το αυτοκίνητο του 2016 και ήθελα να αδράξω την ευκαιρία να δω τις ομάδες και να ασχοληθώ περαιτέρω με τους αγώνες.

Ο Caramo, μεταφέρθηκε από τη Nissan Mexico και ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής του προγράμματος της LMP1 τον Σεπτέμβριο.

Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Το παρελθόν μου με τη Nissan είναι τα αυτοκίνητα παραγωγής τα τελευταία 13 χρόνια. Ήμουν τα τελευταία 8 χρόνια στο Mexico. Πριν, ήμουν στον χώρο των αγώνων, οπότε είναι για εμένα μια ευχάριστη επιστροφή.

Το αυτοκίνητο έχει πραγματοποιήσει δοκιμές στο Circuit of the Americas, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες για το 2015. Ωστόσο, ο Caramo επιβεβαίωσε, πως η νέα έκδοση του LMP1 θα πατήσει πίστα στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε τον τύπο του υβριδικού συστήματος που θα χρησιμοποιήσει το GTR-LM NISMO. Όμως, στο Μotornews πιστεύουμε πως θα χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο σύστημα μπαταριών με αυτό της Renault στην F1. Η ομάδα της Indianapolis παρέλαβε το νέο σύστημα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Είμαστε σε φάση εξέλιξης. Δουλεύουμε πολύ σκληρά. Έχουμε μηχανικούς στην Ιαπωνία, αλλά και στην Indianapolis που δουλεύουν νυχθημερόν. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Το χρονοδιάγραμμά μας είναι για τις αρχές του επόμενου έτους.

Το πρόγραμμα της Nissan για το 2016 περιλαμβάνει επιπλέον αλλαγές. Μόνο δύο αυτοκίνητα αναμένονται να αγωνιστούν στο Le Mans, αντί των τριών που είχαν φέτος. Τα δύο αυτοκίνητα, αναμένεται να ασχοληθούν σε όλους τους αγώνες του WEC. Επιπλέον αλλαγές αναμένονται και στο οδηγικό lineup.

Θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που ξεκινήσαμε με το project, το οποίο είναι να παρατάξουμε ένα πρωτοποριακό αγωνιστικό στο WEC, το οποίο θα μπορεί να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους του. Αυτός ήταν πάντα ο στόχος. Προφανώς οι οπαδοί έδειξαν αμέσως τη στήριξή τους σε εμάς. Είχαμε αρκετές δυσκολίες με το αυτοκίνητο, αλλά η προσδοκία μας είναι να πετύχει. Πιστεύω πως ο κόσμος θέλει να το δει αυτό.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια