Λάθος υπολογισμός άφησε τον Vettel 16ο

Ο Sebastian Vettel παραδέχθηκε πως δεν υπήρχε κανένα μηχανικό πρόβλημα με το μονοθέσιό του κι ο λόγος που έμεινε εκτός στο Q1 ήταν κακός υπολογισμός

Ο Sebastian Vettel παραδέχθηκε πως δεν υπήρχε κανένα μηχανικό πρόβλημα με το μονοθέσιό του κι ο λόγος που έμεινε εκτός στο Q1 ήταν κακός υπολογισμός. Ο Γερμανός μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως πήραν τη λάθος απόφαση να μην πιέσουν στον τελευταίο γύρο με την πολύ μαλακή γόμα καθώς πίστεψαν πως ο χρόνος που είχε σημειώσει με τη μαλακή ήταν αρκετός. Το λάθος αυτό είναι της Ferrari κι όχι του Γερμανού ο οποίος τώρα θα εκκινήσει από τη 16η θέση την Κυριακή. O Vettel θέλει να επαναλάβει την επίδοση του 2012 που είχε εκκινήσει από το pitlane και είχε ανέβει στο βάθρο.

Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το μονοθέσιο. Θεωρήσαμε ότι ο χρόνος μας με τα μαλακά ελαστικά ήταν αρκετός για να μπούμε στο Q2, όμως κάναμε λάθος. Ως ομάδα δεν πήραμε τη σωστή απόφαση σήμερα κι αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο. Μπορούμε να συζητάμε όλη μέρα για το τι συνέβη αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε τι πήγε στραβά και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτή τη φορά δεν είμαι τόσο πίσω οπότε αυτό ελπίζω να βοηθήσει. Είναι μεγάλος αγώνας κι ελπίζω η στρατηγική να με βοηθήσει. Θα έχει πλάκα.