Νέες διαμαρτυρίες για τη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας της Ferrari

Νέες διαμαρτυρίες από πλευράς Mercedes για τις ώρες χρήσης της αεροδυναμικής σήραγγας από τη Ferrari

Νέες διαμαρτυρίες από πλευράς Mercedes για τις ώρες χρήσης της αεροδυναμικής σήραγγας από τη Ferrari. Οι Γερμανοί θεωρούν πως οι Ιταλοί χρησιμοποιούν την ομάδα του Gene Haas -η οποία σχεδιάζει το δικό της μονοθέσιο στη σήραγγα της Ferrari- ως «Δούρειο Ίππο», και με αυτόν τον τρόπο δοκιμάζουν δικά τους εξαρτήματα για την SF15-T αλλά και το μονοθέσιο του 2016.

Στις αρχές της χρονιάς η FIA αμέσως μετά το Ισπανικό Grand Prix πραγματοποίησε ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων της αεροδυναμικής σήραγγας της Ferrari. Όμως ο άνθρωπος που έστειλε η FIA στο Maranello, Marcin Budkowski, δε βρήκε να ισχύει κάτι τέτοιο. Μετά από έλεγχο δήλωσε ότι η συνεργασία της Ferrari με τον Haas είναι εντός κανονισμών και δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό που να υποδεικνύει παρανομία.

Αυτό όμως δεν σταμάτησε τις ομάδες να πιστεύουν ότι η Ferrari μπορεί να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πλεονέκτημα μέσω της Haas η οποία δεν δεσμεύεται με τους ισχύοντες κανονισμούς αεροδυναμικής σήραγγας και CFD.

Τώρα στο πλαίσιο του Grand Prix στο Abu Dhabi η Mercedes επαναφέρει το θέμα στέλνοντας επιστολή στη FIA ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με τους κανονισμούς της αεροδυναμικής σήραγγας. Ο Toto Wolff δήλωσε πως αυτό δεν γίνεται για να παραπονεθούν για τη Ferrari αλλά για να γνωρίζουν οι ίδιοι τι επιτρέπεται να κάνουν και τι όχι.

Μετά από αυτό η FIA απάντησε πως θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα πριν τον αγώνα στο Abu Dhabi την Κυριακή.

Σχόλια

Σχόλια