Καταψηφίστηκε η λύση ανεξάρτητου κατασκευαστή

Η Επιτροπή F1 καταψήφισε την ιδέα του εναλλακτικού-φθηνότερου κινητήρα που πρότεινε η FIA μαζί με τον Bernie Ecclestone

Η Επιτροπή F1 καταψήφισε την ιδέα του εναλλακτικού-φθηνότερου κινητήρα που πρότεινε η FIA μαζί με τον Bernie Ecclestone. Το κόστος για τον κινητήρα ανεξάρτητου κατασκευαστή υπολογιζόταν στα 12 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με τα 20 που απαιτούνται για τους νέους V6 υβριδικούς τούρμπο. Η FIA πριν λίγο καιρό ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από ανεξάρτητους κατασκευαστές με τους AER, Ilmor Engineering, και Mecachrome να έχουν ήδη δηλώσει επίσημα ενδιαφέρον για το 2017.

Ωστόσο μετά τη συνάντηση του Strategy Group η Επιτροπή F1 καταψήφισε αυτή τη λύση. Μετά από αυτό οι κατασκευαστές θα συνεργαστούν με τη FIA ώστε να δώσουν μια νέα πρόταση που θα λύσει το πρόβλημα με το θέμα με την υψηλή τιμή των κινητήρων. Η πρόταση αναμένεται στις 15 Ιανουαρίου του 2016 και θα επικεντρώνεται στα εξής θέματα:

» Εγγύηση παροχής κινητήρων στις ομάδες

» Μειωμένο κόστος παροχής κινητήρων στις πελατειακές ομάδες

» Απλοποίηση των τεχνικών κανονισμών των μονάδων ισχύος

» Βελτίωση-Αύξηση του θορύβου

» Ορισμός ελάχιστων ομάδων ανά κατασκευαστή, ώστε όλοι να έχουν πάντα κινητήρα

Οι αλλαγές αυτές προγραμματίζονται για το 2017 και οι συζητήσεις μεταξύ κατασκευαστών και FIA θα συνεχιστούν στο Abu Dhabi. Η FIA έκανε σαφές ότι μπορεί να επανέλθει στη λύση του ανεξάρτητου κατασκευαστή στο μέλλον αν δει ότι οι λύσεις που προτείνουν οι κατασκευαστές δεν λειτουργήσουν.

Σχόλια

Σχόλια