Η ultrasoft μόνο για τα circuit πόλης

Η Pirelli δηλώνει ότι η νέα ultrasoft γόμα προορίζεται μόνο για τα circuit πόλης όπως το Μονακό και η Σιγκαπούρη

Οι δοκιμές της Pirelli στο Abu Dhabi πλησιάζουν κι ο αγωνιστικός διευθυντής, Paul Hembery, δηλώνει ότι η νέα ultrasoft γόμα προορίζεται μόνο για τα circuit πόλης όπως το Μονακό και η Σιγκαπούρη. Ωστόσο μπορεί να τα δούμε και σε πίστες όπως ο Καναδάς, η Αυστρία και η Ρωσία. Η Pirelli θα πραγματοποιήσει ένα 12ωρο δοκιμών μετά το GP αλλά κάνει σαφές πως δεν είναι αρκετό για τις αλλαγές που θέλει να πραγματοποιήσει. Η F1 έχει ζητήσει από την ιταλική μάρκα να κατασκευάσει ελαστικά τα οποία θα φθείρονται ώστε να αναγκάζουν τις ομάδες σε 2-3 pitstop. Αυτό όμως για να επιτευχθεί χωρίς να υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας χρειάζονται πολλά χιλιόμετρα δοκιμών τα οποία η Pirelli δεν έχει.

Η νέα γόμα είναι μόνο για circuit πόλης καθώς σε Μονακό και Σιγκαπούρη είδαμε ότι τα επίπεδα φθοράς ήταν αρκετά χαμηλά. Τα μονοθέσια γλιστρούν λιγότερο κι εμείς είχαμε βελτιώσει τα ελαστικά όσον αφορά στη φθορά. Ίσως το παρακάναμε αλλά αν είχαμε την ευκαιρία για δοκιμές θα γνωρίζαμε περισσότερα. Στοχεύουμε να κάνουμε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στα ελαστικά μας ώστε να αναγκάσουμε τις ομάδες να πραγματοποιήσουν περισσότερα pitstop. Όμως πρέπει να πειραματιστούμε κι εδώ είναι που χρειάζονται οι δοκιμές.

Οι κανονισμοί για το 2016 έχουν αλλάξει δίνοντας περισσότερες ελευθερίες στις ομάδες. Σε κάθε GP θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από 3 γόμες. Οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν πόσα σετ ελαστικών θέλουν από τις 3 διαθέσιμες γόμες κι αυτό θα δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στα GP.

Με αυτή την εξέλιξη σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει επιθετική προσέγγιση από κάποιους διαλέγοντας τις πιο μαλακές γόμες. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να διαλέξουν την πιο μαλακή και την πιο σκληρή γόμα. Ωστόσο όποιες κι αν είναι οι επιλογές των ομάδων, στον αγώνα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 2 διαφορετικές γόμες.

Σχόλια

Σχόλια