Στις 28 Νοεμβρίου το νέο LMP1 της Audi

Η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει το νέο της όπλο για το WEC στο Μόναχο

Εβδομάδα παρουσιάσεων για την Audi, αμέσως μετά το τέλος της σεζόν του WEC, καθώς στις 28 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει το LMP1 του 2016. Το νέο αγωνιστικό θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση της εταιρίας στο Μόναχο. Η εκδήλωση είναι καθαρά για το αγωνιστικό κομμάτι της Audi, όπου θα έχει όλα της τα αγωνιστικά από μεγάλες διοργανώσεις.

Το νέο R18 e-tron quattro, αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικές αλλαγές κυρίως στο εσωτερικό του, καθώς έχει ανανεωμένη φιλοσοφία στον τομέα του υβριδικού συστήματος.

Το σύστημα θα παραμείνει flywheel, με την υβριδική κλάση να αλλάζει από τα 4MJ στα 6 ή στα 8 MJ ενέργειας ανά γύρο. Επιπλέον δεν υπάρχει κάποια αναφορά σε ενδεχόμενη αλλαγή στον ντιζελοκινητήρα.

Φήμες των τελευταίων μηνών, κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αλλαγή στον κινητήρα, με την Audi να εξετάζει το ενδεχόμενο να αφήσει το ντίζελ και να μεταπηδήσει στη βενζίνη.

Όμως αυτό το ενδεχόμενο, είναι δύσκολο να ισχύσει από το 2016, καθώς τα περιθώρια εξέλιξης είναι μικρά. Οπότε μια ενδεχόμενη αλλαγή είναι πιθανή να γίνει από το 2017 ή ακόμα και με την εφαρμογή των νέων κανονισμών στην LMP1 το 2018.

Ίσως στο μέλλον δούμε ένα Audi στην LMP1 να ακούγεται όσο δυνατά ακούγονται και οι αντίπαλοί του.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια