Ο Montoya απόλαυσε την οδήγηση με το LMP1

Ο Κολομβιανός οδήγησε την 919 Hybrid στο Rookie Test κι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Ο Juan Pablo Montoya είχε τα καλύτερα να πει για τη Porsche 919 Hybrid, μετά την πρώτη του επαφή με το LMP1 αγωνιστικό. Ο δύο φορές νικητής του Indianapolis 500, δέχθηκε την πρόσκληση της γερμανικής ομάδας για να πάρει μέρος στο Rookie Test του Barhain, με τον Κολομβιανό να οδηγεί το αυτοκίνητο που έδωσε το πρωτάθλημα οδηγών στους Webber, Bernhard και Hartley.

Το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακό να το οδηγάς. Είναι μάλλον ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψεις. Έχω οδηγήσει όλων των ειδών τα αυτοκίνητα και αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό. Έχει πάρα πολλή δύναμη και είναι πολύ σταθερό. Είναι αρκετά προβλέψιμο και σε προκαλεί να οδηγήσεις στο όριο. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα μέχρι στιγμής. Πρέπει να βρω τη σωστή ισορροπία. Είναι σοκαριστικό, γιατί είναι τόσο καλό το αυτοκίνητο που είναι κάπως εύκολο. Όμως είναι επίσης εύκολο να το παρακάνεις.

Ο Montoya έφτασε στο Bahrain την Πέμπτη, με σκοπό να μπορέσει να μπει στα ενδότερα της ομάδας που πανηγύρισε τον τίτλο των οδηγών το Σάββατο. Το τεστ της Κυριακής ήταν one-off για τον Κολομβιανό, καθώς δεν αναμένεται να αποτελέσει εργοστασιακό οδηγό της Porsche το 2016. Τον προηγούμενο μήνα είχε κάνει προπόνηση στον προσομοιωτή στο εργοστάσιο της ομάδας, με σκοπό να προετοιμαστεί για το τεστ. Ωστόσο ο ίδιος παραδέχθηκε, πως δεν ήταν όσο δύσκολο περίμενε.

Ήταν σοκαριστικό όταν μου έδειξαν ένα εγχειρίδιο 30 σελίδων για το πώς θα οδηγώ το αυτοκίνητο. Θυμάμαι στη McLaren, όταν μου έστειλαν μια μεγάλη σελίδα με τα κουμπιά του τιμονιού και πώς δουλεύουν. Είχαν γράμματα από το Α έως το L και έπρεπε να θυμάσαι τι ήταν το κάθε κουμπί, επειδή δεν ήθελαν άλλα άτομα να ξέρουν τι κάνουμε. Αλλά με την 919 Hybrid δουλεύει πολύ καλά. Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό και αντιδρά εξαιρετικά στις αλλαγές. Για εμένα, είναι περισσότερο σημαντικό να απολαύσω το αυτοκίνητο από οτιδήποτε άλλο. Το σχέδιο ήταν να βγω έξω και να περάσω καλά, βγάζοντας το 110% του αυτοκινήτου.

Παρά την κατηγορηματική του άρνηση για να αγωνιστεί στο Le Mans το 2016, ο Κολομβιανός δεν απέκλεισε μια αποκλειστική συμμετοχή στο WEC στο μέλλον, εάν του παρουσιαστεί ευκαιρία.

Δεν ξέρω, αν με θέλουν, ίσως. Είναι ένα από τα πράγματα που θέλεις και ένα άλλο που έχεις. Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε τι θέλει, το 90% θα πει F1 και το 10% WEC. Είμαι πολύ χαρούμενος στο Indycar αυτή τη στιγμή και αν κάποια στιγμή μου παρουσιαστεί εδώ η ευκαιρία θα το κοιτάξω.

Προς το παρόν είναι ξεκάθαρο πως ο Montoya είναι επικεντρωμένος σε ό,τι τον ευχαριστεί περισσότερο, σε όποιο αυτοκίνητο κι αν είναι.

Αν δεν είχα τη θέληση, δε θα οδηγούσα. Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου το κάνω γιατί το αγαπώ. Απλά αγαπώ να αγωνίζομαι και μου αρέσει να κερδίζω και να κερδίζω τους αντιπάλους μου. Είναι απλό.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια