Ο Illien θα «ξελασπώσει» τη Renault

H Renault θα συνεργαστεί με τον Illien για την κατασκευή του κινητήρα του 2016

Η Renault ετοιμάζεται για μια μεγάλη πρόσληψη καθώς θέλει η επιστροφή της στην F1 ως ομάδα να τη βρει όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη στο κομμάτι του κινητήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνή Τύπου η Renault ετοιμάζεται να συνεργαστεί με τον Mario Illien για το 2016. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Carlos Ghosn, θα πάρει σύντομα την τελική απόφαση για το πώς θα κινηθεί συνολικά η Renault στην επιστροφή της στην F1 και οι ανακοινώσεις πλησιάζουν.

Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί κατά τη διάρκεια του 2015, με τον Illien να παίζει τον ρόλο του συμβούλου. Η πρόσληψη του Illien φαντάζει σίγουρη καθώς μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του αναβαθμισμένου κινητήρα στη Βραζιλία η Renault θέλει γρήγορη και σίγουρη λύση. Ο Illien είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βγάλει τους Γάλλους από τον… βούρκο.

Ο Illien, μαζί με τον συνεργάτη του Paul Morgan μπήκαν στην F1 στις αρχές του ’90, με την IlmorEngineering. To 1991 η Ilmor προμήθευε με κινητήρες τη Leyton House. Το 1992 την Tyrrel και το 1993 έγινε η πρώτη συνεργασία με τη Mercedes-Benz ώστε να προμηθεύσει κινητήρες στη Sauber στην παρθενική της χρονιά. Η Ilmor συνέχισε ως κατασκευαστής των κινητήρων της Mercedes για την F1 και το 1995 ξεκίνησε η απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία με τη McLaren. Το 2001, όταν ο Morgan πέθανε, η Mercedes πήρε το 55% των μετοχών της εταιρείας και τη μετονόμασε σε Mercedes-Ilmor. Το 2005 πήρε και το υπόλοιπο 45% κι ο Illien έφυγε από την F1 και ασχολήθηκε με τα IndyCars και το MotoGP. Τώρα o guru των κινητήρων καλείται να ξελασπώσει τους Γάλλους.

Σχόλια

Σχόλια