Εν μέρει αναβαθμισμένος ο Renault

Ο κινητήρας του Ricciardo στη Βραζιλία ήταν εν μέρει αναβαθμισμένος

Μπορεί ο Daniel Ricciardo να θυσίασε το Grand Prix Βραζιλίας για να δοκιμάσει τον νέο κινητήρα της Renault αλλά τελικά όχι μόνο δεν άξιζε αλλά και ο κινητήρας που δοκίμασε ήταν εν μέρει αναβαθμισμένος. Το αρχικό πλάνο της Renault ήταν να παρουσιάσει τον νέο κινητήρα στο Austin αλλά λόγω της κατάστασης εκεί πάρθηκε η απόφαση να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη Βραζιλία. Οι Γάλλοι είχαν αναφέρει πως είχαν χρησιμοποιήσει 11 από τα 12 διαθέσιμα tokens για την αναβάθμιση. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Autosport στον κινητήρα του Ricciardo είχαν χρησιμοποιηθεί μόνο 7 tokens κι όχι 11.

Η χρήση αυτών των 7 tokens ήταν αποκλειστικά για τη βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι εντυπώσεις του Αυστραλού πάντως δεν ήταν και οι καλύτερες λέγοντας πως δεν έχει αρκετή δύναμη και η διαφορά από το παλιό spec είναι πολύ μικρή.

Τα υπόλοιπα 4 tokens η Renault τα έχει χρησιμοποιήσει για την εξέλιξη του τούρμπο, το οποίο όμως δεν είδαμε στη Βραζιλία και δεν ξέρουμε να θα το δούμε στο Abu Dhabi.

Σχόλια

Σχόλια