Φωτιά ο Rossi για τον Marquez

  Ο Valentino Rossi τα… έχωσε στον Marc Marquez για τη συμπεριφορά του στη Βαλένθια

  Ένας πολύ εκνευρισμένος και απογοητευμένος Valentino Rossi εμφανίστηκε μετά τον αγώνα της Βαλένθια μπροστά στους δημοσιογράφους. Ο Ιταλός δεν έκρυψε τη λύπη του για το γεγονός ότι έχασε τον τίτλο, ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε, που κατά την άποψή του είναι εντελώς άδικος. Ο Rossi έκανε ευθεία επίθεση στον Marc Marquez ότι έγινε ο σωματοφύλακας του Lorenzo και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και του έριξε ξεκάθαρη ευθύνη για την απώλεια του τίτλου του.

  Ας δούμε τι είπε ο Rossi μετά τον αγώνα της Βαλένθια.

  Αυτός ήταν ο τελικός του πρωταθλήματος που εγώ προσωπικά και πιστεύω πολλοί άνθρωποι δεν θέλαμε να δούμε διότι ήταν υπέροχη χρονιά με δυνατές μάχες με τον Marquez και ιδιαίτερα με τον Lorenzo. Νομίζω ότι αυτό το πρωτάθλημα είχε τις προοπτικές να γίνει το καλύτερο των τελευταίων ετών διότι η μάχη με τον Jorge μπορούσε να φτάσει στο τελευταίο σημείο του τελευταίου αγώνα. Αλλά δυστυχώς στους τελευταίους 3 αγώνες κάτι άλλαξε και έγινε κάτι που δεν περίμενε κανείς. Πρώτα από όλα εγώ αλλά και πολλοί άνθρωποι. Αυτό ήταν η απόφαση του Marc Marquez να προστατεύσει τον Lorenzo για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Το πρόβλημα λοιπόν ξεκίνησε στο Phillip Island και έγινε ακόμα χειρότερο. Φτάσαμε στη Μαλαισία που δυστυχώς ακουμπήσαμε και ο Marquez έπεσε. Μετά, έμαθα την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσω από την τελευταία θέση – γνώριζα ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε διότι ήμουν σίγουρος ότι Marquez ήθελε να τελειώσει τη δουλειά του και να προσπαθήσει να προστατεύσει τον Lorenzo στον τελευταίο αγώνα. Το είπα την Πέμπτη και έγινε ακριβώς αυτό.

  Σήμερα ο αγώνας ήταν ντροπιαστικός. Ο τελευταίος γύρος ήταν κακός για το άθλημα, διότι κάτι συνέβη που δεν έχει συμβεί ποτέ. Δεν είμαι απελπισμένος, διότι νομίζω ότι έπαιξα τα χαρτιά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά είμαι λυπημένος που τελείωσε έτσι. Ήμουν έτοιμος να χάσω το πρωτάθλημα από τον Jorge, ο οποίος είναι πάντα γρήγορος, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν ήταν δίκαιο. Αν αναλύσουμε τους αγώνες του Marquez τα τελευταία χρόνια θα δούμε ότι πάντα προσπαθούσε να προσπεράσει το λιγότερο στον τελευταίο γύρο. Η ερώτηση είναι λοιπόν, γιατί δεν προσπάθησε ποτέ να περάσει τον Jorge Lorenzo και δεν έκανε ούτε μια προσπάθεια στον τελευταίο γύρο; Η κατάσταση έγινε ντροπιαστική για τον Pedrosa διότι ο Pedrosa ήρθε από πίσω και στους τελευταίους γύρους κάλυψε 2 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι αυτός ήταν ο ρυθμός του Jorge και ο Marc απλά περίμενε. Ο Marquez θέλει αυτό να είναι ξεκάθαρο, ότι βοηθάει τον Lorenzo, διότι μόλις έβγαλε το κράνος του χαμογέλαγε. Αλλά γνωρίζει ότι θα δω τις τηλεοράσεις και θα είναι ξεκάθαρο ότι βοήθησε τον Lorenzo και αυτό τον κάνει χαρούμενο.

  Η θέση της Honda είναι πολύ περίεργη. Δεν γνωρίζω πώς ένας κατασκευαστής επιτρέπει σε έναν αναβάτη του να αφήσει έναν αναβάτη της Yamaha να κερδίσει και απλά να παλέψει με τον ομόσταβλό του. Αυτό είναι περίεργο. Αλλά δεν το καταλαβαίνω.

  Ο Valentino Rossi δεν παραβρέθηκε στην απονομή των βραβείων στη γιορτή της FIM το βράδυ της Κυριακής, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του.

  Σχόλια

  Σχόλια