Δοκιμές με την Porsche o Magnussen

Ο πρώην οδηγός της McLaren θα δοκιμάσει την 919 Hybrid στη Βαρκελώνη

Ο Kevin Magnussen είναι ένας εκ των τριών νέων οδηγών που θα δοκιμάσουν το LMP1 της Porsche τον Νοέμβριο σε ιδιωτικές δοκιμές της ομάδας. Ο Δανός θα πλαισιώσει τους Mitch Evans και Oliver Turvey στο τεστ που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Circuit de Catalunya.

Οι τρεις οδηγοί, μαζί με τον Juan Pablo Montoya, που θα δοκιμάσει την 919 Hybrid στο Rookie Test στο Bahrain, έχουν ήδη γράψει τα πρώτα τους χιλιόμετρα στον προσομοιωτή της Porsche. Επίσης η γερμανική ομάδα έχει πάρει μέτρα για το κάθισμα των οδηγών.

Ο επικεφαλής της Porsche, Andreas Seidl, δήλωσε:

Αποφασίσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε τρεις νέους οδηγούς να δοκιμάσουν την 919 Hybrid. Οι ετοιμασίες στον προσομοιωτή και για τα καθίσματα έχουν ολοκληρωθεί. Πλέον κοιτάμε να δούμε τι θα μας δείξουν οι δοκιμές.

Το τεστ αυτό, σηματοδοτεί την πρώτη επαφή του Magnussen με τον κόσμο των sportscar. O Δανός, έχασε τη θέση οδηγού στη McLaren το 2015 και περιορίστηκε σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού.

Ο πρώην νικητής του Le Mans στην LMP2, Oliver Turvey, θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με ένα αγωνιστικό της LMP1, όπως και ο Mitch Evans. O Νεοζηλανδός είναι προστατευόμενος του Mark Webber και ανερχόμενο ταλέντο, με συμμετοχή στο GP2, αλλά και σε αγώνες του WEC το 2015 με τη Jota Sport.

Mε την Porsche να αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο lineup και το 2016, στο τρίτο αυτοκίνητο μένει μία κενή θέση, μετά την αδυναμία του Nico Hulkenberg να αγωνιστεί λόγω του Ευρωπαϊκού GP. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν η Porsche προωθήσει έναν οδηγό από τις GT κατηγορίες, ή θα φέρει νέο αίμα στην ομάδα.

Η περίπτωση του Juan Pablo Montoya μπορεί να αποκλειστεί για το 2016, όμως το 2017 είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία και μπορεί να δούμε τον Κολομβιανό να συμμετέχει σε ένα εκ των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια