Ο Vettel πήρε την ευθύνη

Ο Vettel αναλαμβάνει την ευθύνη για την εγκατάλειψη στο Grand Prix του Μεξικού λέγοντας πως ήταν αποκλειστικά δικό του το λάθος

Ο Sebastian Vettel αναλαμβάνει την ευθύνη για την εγκατάλειψη στο Grand Prix του Μεξικού λέγοντας πως ήταν αποκλειστικά δικό του το λάθος. Ο Γερμανός ζήτησε συγγνώμη από τη Ferrari για την κακή Κυριακή που είχε. Μετά το κλατάρισμα στην πρώτη στροφή ο Vettel προσπάθησε πολύ σκληρά να ανακάμψει αλλά το παράκανε δύο φορές, την πρώτη τη γλύτωσε με ένα τετ-α-κε αλλά τη δεύτερη βρέθηκε στις μπαριέρες.

Η εγκατάλειψη προήλθε από δικό μου λάθος. Μετά το είδα ξανά καθώς ήθελα να καταλάβω τι συνέβη. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με το μονοθέσιο. Μπήκα στη στροφή περίπου με την ίδια ταχύτητα που έμπαινα κάθε φορά αλλά ξαφνικά έχασα τον έλεγχο. Ήταν κάτι παρόμοιο με το πρώτο συμβάν. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη πίστα αλλά δεν κατηγορώ τις συνθήκες ή την πίστα. Στο τέλος της ημέρας ήταν δικό μου το λάθος καθώς προσπάθησα για το κάτι παραπάνω. Αυτό το 3ήμερο είδαμε πως μόλις χάσεις για λίγο την πρόσφυση έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Ο Vettel δεν κατηγορεί τον πρώην team-mate του, Daniel Ricciardo, για το κλατάρισμα στον πρώτο γύρο.

Αρχικά ήμουν πολύ νευριασμένος διότι είχα κλατάρισμα κι ο αγώνας μου καταστράφηκε. Όμως κοιτάζοντάς το μετά, ήταν σωστή απόφαση να μην υπάρξει ποινή. Ο Daniel δεν είχε χώρο καθώς τον είδα τελευταία στιγμή και προσπάθησα να ανοίξω λίγο τη γραμμή μου, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Δεν τον κατηγορώ αλλά ήταν κρίμα για εμάς.

Αυτή η Κυριακή ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών για τη Ferrari καθώς είχε να δει διπλή εγκατάλειψη από την Αυστραλία του 2006. Επίσης σε αυτό το GP σταμάτησε κι ένα σερί 20 αγώνων στους βαθμούς.