Σταθερότητα με αντάλλαγμα μειωμένες τιμές

Ο Jean Todt προσφέρει σταθερότητα στους κανονισμούς των κινητήρων και μετά το 2020 με αντάλλαγμα τη μείωση της τιμής των κινητήρων

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δηλώνει πως είναι έτοιμος να προσφέρει σταθερότητα στους κανονισμούς των κινητήρων και μετά το 2020 με αντάλλαγμα τη μείωση της τιμής των κινητήρων προς τις πελατειακές ομάδες. Η FIA προσπάθησε να ορίσει ανώτατο όριο τιμής κινητήρα στα 12 εκατ. € αλλά η Ferrari άσκησε βέτο (σχετικό θέμα). Ο επικεφαλής της Scuderia, Maurizio Arrivabene, δήλωσε πως είναι παράλογο να ζητείται από τους κατασκευαστές να μειώσουν την τιμή αφού ήδη έχουν επενδύσει στους κινητήρες για την κατασκευή κι ανάπτυξή τους (σχετικό θέμα).

Η FIA τώρα βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης ανεξάρτητου κατασκευαστή για το 2017 (σχετικό θέμα) αλλά ο Todt είναι ανοιχτός σε συζητήσεις ώστε να κάνουν την ιδέα της ανώτατης τιμής κινητήρων να λειτουργήσει.

Από οικονομικής άποψης όσο πιο σταθεροί είναι οι κανονισμοί τόσο το καλύτερο. Έχουμε υποσχεθεί στους κατασκευαστές πως οι κανονισμοί των κινητήρων θα είναι σταθεροί μέχρι και το 2020. Είμαι έτοιμος να προσφέρω σταθερότητα αν εκείνοι μπορέσουν να μειώσουν τις τιμές για τις πελατειακές ομάδες. Θεωρώ πως η τιμή που έχουμε προτείνει, η ανώτατη τιμή, δεν θα προκαλέσει ζημιές στους κατασκευαστές. Θα ήταν άδικο να τους ζητούσαμε να χάσουν χρήματα. Θα ήταν άδικο αν ζητούσα οι τιμές να είναι στα 6 ή 8 εκατομμύρια €. Θεωρώ πως τα 12 εκατ € τους αφήνει περιθώριο κέρδους. Πιστεύω πως ακόμα κι αυτό το νούμερο είναι αρκετά μεγάλο αλλά αποδεκτό. Αν δεν καταφέρουμε να βρούμε λύση με αυτό τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε αλλού. Αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος χρεωκοπίας πολλών ομάδων.

Σχόλια

Σχόλια