Ιt’s not personal, it’s business

Ο Arrivabene, δηλώνει ότι άσκησαν βέτο στο αίτημα της FIA για φθηνότερους κινητήρες αποκλειστικά για επιχειρηματικούς λόγους

Ο επικεφαλής της Ferrari, Maurizio Arrivabene, δηλώνει ότι άσκησαν βέτο στο αίτημα της FIA για φθηνότερους κινητήρες αποκλειστικά για επιχειρηματικούς λόγους. Η FIA θέλησε να ορίσει ανώτατο όριο τιμής στους κινητήρες αλλά η Ferrari άσκησε βέτο σε αυτή την αλλαγή κι έτσι το σχέδιο απορρίφθηκε. Η Scuderia έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο σε αλλαγές κανονισμών και το έκανε. Τώρα η FIA πρόκειται να ξεκινήσει διαγωνισμό για ανεξάρτητο κατασκευαστή κινητήρων που θα ρίξει το κόστος  το 2017. Ο Arrivabene δηλώνει πως είναι παράλογο να ζητείται από τους κατασκευαστές να μειώσουν την τιμή αφού ήδη έχουν επενδύσει στους κινητήρες για την κατασκευή κι ανάπτυξή τους.

Απλώς ασκήσαμε το εμπορικό μας δικαίωμα ως κατασκευαστές κινητήρων. Αν κάποιος σου ζητήσει να κατασκευάσεις ένα κινητήρα με συγκεκριμένες προδιαγραφές κι αφού τον κατασκευάσεις σου ζητήσει να ρίξει την τιμή, τι θα κάνεις; Δεν παίρνουμε θέση εναντίον των άλλων ομάδων, απλώς αμυνόμαστε των εμπορικών μας δικαιωμάτων. Είμαστε ανοιχτοί στην εύρεση μιας άλλης λύσης.

Σχόλια

Σχόλια