Σημειώσεις από τη Shanghai

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής βρίσκεται στην Κίνα για τον 7ο αγώνα της χρονιάς

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής βρίσκεται στην Κίνα για τον 7ο αγώνα της χρονιάς

  • Η απόφαση για το συμβάν μεταξύ Bradley και Yacaman στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο Fuji έχει παρθεί. Με τους αγωνοδίκες όμως να μην έχουν φτάσει ακόμα στην Κίνα, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί το νωρίτερο την Παρασκευή.
  • Με τη Young Driver AMR να αποσύρεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στο BoP, το grid του αγώνα μειώθηκε στις 31 συμμετοχές. Ο αριθμός παρέμεινε ίδιος με αυτόν του Fuji, λόγω της one-off συμμετοχής της Pegasus Racing.
  • Ο Nick Heidfeld δεν θα αγωνιστεί για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα για λογαριασμό της Rebellion Racing, αφήνοντας το #12 R-One AER με δύο οδηγούς. Ο Γερμανός αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του στο WEC, στο Bahrain.
  • H Chip Ganassi Racing και η Ford αναμένεται να κάνουν ανακοίνωση σχετικά με το οδηγικό lineup του Ford GT στις 18 Δεκεμβρίου. Αρκετά ονόματα έχουν ακουστεί για τη συμμετοχή της ομάδας στο WEC, με επικρατέστερο να είναι αυτό του Stefan Mücke. Η ομάδα πραγματοποίησε ένα τεστ στο Sebring την προηγούμενη εβδομάδα, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά.
  • Ο Toni Vilander πραγματοποίησε τους πρώτους του γύρους στη νέα Ferrari 488 GTB νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Το νέο όπλο της Scuderia θα κάνει το ντεμπούτο του στις 24H της Daytona, με την AF-Corse να εξετάζει μια πιθανή συμμετοχή.
  • Η Porsche έχει φέρει στη Shanghai το αεροδυναμικό πακέτο που χρησιμοποίησε στο Fuji. Ο τεχνικός διευθυντής της Porsche, Alex Hitzinger, τόνισε πως το πακέτο αυτό θα δώσει καλή ισορροπία στο αυτοκίνητο και θα είναι φιλικό προς τα ελαστικά.
  • Παρά τις πρόσφατες αναφορές που άφηναν στον… αέρα τον αγώνα του Μεξικό το 2016, οι διοργανωτές με τους υπευθύνους του WEC αναμένεται να υπογράψουν το τελικό συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια