Ο Ecclestone κατηγορεί τις Ferrari-Mercedes

O Ecclestone κατηγορεί τις Ferrari και Mercedes και θεωρεί γελοία την απόφασή τους να μη δώσουν κινητήρες στη Red Bull το 2016

O Bernie Ecclestone κατηγορεί τις Ferrari και Mercedes και θεωρεί γελοία την απόφασή τους να μη δώσουν κινητήρες στη Red Bull το 2016. Και οι δύο ομάδες είπαν όχι στους «ταύρους» καθώς τους φοβούνται, κι αυτό σύμφωνα με τον Ecclestone είναι ενάντια στο DNA της F1. Το μέλλον της Red Bull είναι αβέβαιο κι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Ο Ecclestone συνέχισε λέγοντας πως ο Dietrich Mateschitz δεν έχει αποφασίσει ακόμα το μέλλον της ομάδας του κι επισήμανε πως υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την F1.

Η άποψή μου είναι πως όποιον κινητήρα κι αν πάρουν τελικά θα έχουν πρόβλημα λόγω του ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο να προετοιμαστούν. Ο λόγος που οι Ferrari και Mercedes δεν θέλουν να δώσουν τους κινητήρες τους στη Red Bull είναι διότι φοβούνται μήπως χάσουν κι αυτό είναι γελοίο. Ο ανταγωνισμός είναι στο DNA του σπορ, όχι η προστασία της περιουσίας σου. Ο Mateschitz έχει τη δυνατότητα να τραβήξει την πρίζα αν θέλει. Έχει συνηθίσει να νικά και δεν θέλει να βρεθεί σε θέση που θα χάνει αδίκως. Ναι αδίκως. Όταν πήρε τα πρωταθλήματα αγωνιζόταν με τους ίδιους κανονισμούς που έτρεχαν και οι άλλοι. Όσον αφορά στην τελική απόφαση μάλλον δεν την έχει πάρει ακόμα.

Οι νέες εξελίξεις θέλουν τη Red Bull να συζητά με τη Honda για το 2016 (σχετικό θέμα) αλλά σύμφωνα με τον Ecclestone ο Ron Dennis μπλοκάρει αυτή τη συνεργασία (σχετικό θέμα).

Σχόλια

Σχόλια