Αντίθετη η Mercedes στον φθηνό κινητήρα

Η FIA θέλει ανεξάρτητο κατασκευαστή για το 2017 ώστε να υπάρχουν φθηνοί κινητήρες για τις ομάδες

Κατά τη διάρκεια του Grand Prix των ΗΠΑ βγήκε η είδηση πως η FIA θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την εύρεση ανεξάρτητου κατασκευαστή κινητήρα για το 2017 (σχετικό θέμα). Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, μιλώντας σχετικά δήλωσε πως είναι αντίθετοι σε αυτή την προοπτική. Με αυτόν τον τρόπο η FIA θέλει να φέρει φθηνότερους κινητήρες διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η F1 να συρρικνωθεί.

Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει αλλά δεν είναι κάτι το οποίο υποστηρίζουμε διότι έχουμε διαφορετικούς στόχους. Οι κατασκευαστές κινητήρων αποφάσισαν να μπουν στην F1 διότι το παρόν project ταιριάζει με τη λογική που ακολουθούν τα αυτοκίνητα δρόμου. Παράλληλα όμως προτεραιότητα σύμφωνα με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων είναι να υπάρξει εξισορρόπηση της απόδοσης. Όμως το να φέρουν έναν στάνταρ κινητήρα είναι δύσκολο εγχείρημα διότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία με το υπάρχων σύστημα. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς. Είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τεχνολογικής άποψης.

Τέλος, ο Wolff μίλησε για τις ελευθερίες που υπάρχουν στους κανονισμούς του 2016 (σχετικό θέμα) κι επισήμανε πως τελικά η Mercedes συμφώνησε σε αυτή την αλλαγή για το καλό του σπορ.

Κάτι για το οποίο κανείς δεν έχει μιλήσει είναι ότι αποφασίσαμε να ελευθερώσουμε τους κανονισμούς των κινητήρων για την επόμενη χρονιά. Μετά από αυτό δεν θέλουμε να ακούσουμε κανέναν να λέει ότι οι κινητήρες είναι παγωμένοι και πως δεν υπάρχει δυνατότητα να μας φτάσουν. Συμφωνήσαμε σε αυτό καθώς το να υπάρξει πάγωμα στην εξέλιξη είναι ενάντια στη νοοτροπία μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν θα βοηθήσει την F1 αλλά ούτε κι εμάς ως μάρκα.

Σχόλια

Σχόλια