Ο φοβερός και τρομερός Verstappen

Ο Verstappen απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα

Αν μέχρι τώρα κάποιος δεν είχε πειστεί για τον φοβερό Max Verstappen μετά το 3ήμερο στις ΗΠΑ κι ο πιο δύσκολος θα κατάλαβε πως πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Ο 18χρονος Ολλανδός τερμάτισε στην 4η θέση ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή του μέχρι στιγμής στην F1. Ο Verstappen μπορεί μόλις τώρα να ενηλικιώθηκε αλλά απέδωσε ως οδηγός που αγωνίζεται 10 χρόνια στην F1. Οι συνθήκες στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν τρομακτικές με τη FIA να ακυρώνει τη διαδικασία μετά την ολοκλήρωση του Q2 όμως ο Verstappen είχε ήδη μπει στη 10άδα. Ενώ από την άλλη ο Carlos Sainz είχε υποπέσει σε λάθος καταστρέφοντας την STR.

Τα επιτεύγματα του νεαρού δεν σταμάτησαν εκεί και στον αγώνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Χωρίς λάθη και υπό μεγάλη πίεση από τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen κατάφερε να κρατηθεί ψηλά και να κάνει τη στρατηγική της STR να δουλέψει. Ο Verstappen πραγματοποίησε μόνο μία αλλαγή ελαστικών κάνοντας τη μαλακή γόμα να κρατήσει για 28 γύρους.

Ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό οδηγό του.

Πρέπει να πω πως ο Max έκανε φοβερή δουλειά. Στην πραγματικότητα η πρώτη του φορά σε αυτή την πίστα ήταν στις κατατακτήριες και το ότι κατάφερε να μπει στο Q3 δείχνει πως έχει τεράστιες ικανότητες. Ο αγώνας του επίσης ήταν πολύ καλός. Μετά την εκκίνηση αμέσως μπήκε στη μάχη με τις Ferrari αλλά και με άλλες ομάδες. Κατάφερε να κρατήσει τη θέση του χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος σε αυτούς τους 56 γύρους.

Ο Verstappen δήλωσε μετά τον αγώνα:

Η 4η θέση είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, το καλύτερο που θα μπορούσα να πετύχω σήμερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είχα μερικές πολύ καλές μάχες κι έχω να πω πως αυτός ήταν ο πιο ολοκληρωμένος αγώνας της χρονιάς. Όλα δούλεψαν σωστά, δεν έκανα κανένα λάθος και η ομάδα έκανε φοβερή δουλειά με τη στρατηγική. Όλες οι αποφάσεις ήταν σωστές. Ήταν δύσκολο να γνωρίζεις πότε πρέπει να βάλεις τα slick διότι δεν θες να το κάνεις νωρίτερα απ’ ότι πρέπει καθώς έτσι θα χάσεις πολύ χρόνο. Αυτό που κάνεις είναι να περιμένεις και να δεις μήπως κάποιος το επιχειρήσει. Μόλις έβαλα τα μαλακά δεν ρίσκαρα πολύ καθώς γνώριζα πως έπρεπε να τα κάνω να αντέξουν πολλούς γύρους.

Σχόλια

Σχόλια