Βελτίωση απόδοσης, αγκάθι η αξιοπιστία

Ο Alonso απέδειξε πως η Honda έχει βελτιωθεί στην απόδοση ωστόσο η αξιοπιστία ακόμα παραμένει αγκάθι

Η Honda έφερε στο Austin το νέο spec κινητήρα που είχε δοκιμάσει στα FP του Sochi κι ο Fernando Alonso απέδειξε πως είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου όσον αφορά στην απόδοση. Ωστόσο η αξιοπιστία ακόμα παραμένει αγκάθι καθώς ο Ισπανός έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να τερματίσει στην 5η θέση. Ο Alonso ήταν 5ος 10 γύρους πριν την καρό σημαία κι ο ρυθμός του έδειχνε πως θα καταφέρει να κρατηθεί εκεί, όμως προβλήματα ισχύος τον  έριξαν στη 11η θέση.

Ο Alonso δήλωσε:

Στον 2ο γύρο ήμασταν 1 λεπτό πίσω από το προτελευταίο μονοθέσιο αλλά 10 γύρους πριν το τέλος ήμασταν στην 5η θέση και ο ρυθμός μας ήταν πραγματικά καλός. Θα ήταν ένα πραγματικό θαύμα αν τα καταφέρναμε αλλά ο κινητήρας παρουσίασε πρόβλημα στο τέλος. Νιώθεις καλύτερα όταν μπορείς και μάχεσαι με άλλα μονοθέσια κι όταν είσαι ανταγωνιστικός. Σε μία ημέρα σαν αυτή τα προβλήματα δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτα.

Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στο Austin βοήθησαν τη McLaren να κρύψει τα προβλήματά της κι έτσι ο Jenson Button με τον παλιό κινητήρα κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση. Ο Βρετανός μιλώντας μετά τον αγώνα δήλωσε πως έκαναν καλή δουλειά με τη στρατηγική αλλά στο τέλος που η πίστα είχε στεγνώσει εντελώς φάνηκε η αδυναμία του κινητήρα της Honda. O Button τώρα ετοιμάζεται για το Μεξικό όπου ελπίζει να πάρει στα χέρια του τον αναβαθμισμένο κινητήρα που είχε κι ο Alonso.

Σχόλια

Σχόλια