Νέες φήμες για Red Bull-Honda το 2016

Στο Austin κυκλοφόρησε νέα φήμη για το μέλλον της Red Bull που τη θέλει να έχει κινητήρες Honda του χρόνου

Την πρώτη ημέρα του GP στο Austin κυκλοφόρησαν νέες φήμες για το μέλλον της Red Bull στην F1 με τον γερμανικό Τύπο να συνδέει τους «ταύρους» με τη Honda. Η Honda έχει αναφέρει πολλές φορές πως προτεραιότητά τους είναι να πετύχουν με τη McLaren και μετά θα μπορέσουν να προμηθεύσουν κινητήρες και σε άλλες ομάδες. Ωστόσο η περίπτωση της Red Bull είναι διαφορετική καθώς μία τόσο μεγάλη ομάδα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ταχύτερη εξέλιξη του κινητήρα.

Από την πλευρά της η McLaren έχει πει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει βέτο στη Honda για παροχή κινητήρων σε άλλη ομάδα, αλλά αυτές οι δηλώσεις του Eric Boullier ήταν για το 2017, κι όχι για το 2016. Ο Christian Horner μιλώντας από τις ΗΠΑ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τη φήμη λέγοντας πως μέχρι στιγμής η ομάδα τους έχει συνδεθεί με όλες τις κατασκευάστριες κινητήρων, οπότε αστειευόμενος είπε πως υπάρχει 25% πιθανότητα να έχουν κινητήρες Honda του χρόνου.

Η Red Bull σιγά-σιγά ξεμένει από χρόνο καθώς πρέπει να βρει λύση με τους κινητήρες ώστε να αρχίσει να ετοιμάζει το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς. Αν τελικά χρειαστεί να αλλάξει κινητήρες καθώς ακόμα υπάρχει η πιθανότητα να συνεχίσει με τη Renault.

Εκτός από τη Honda όμως στο Austin ακούστηκε και το όνομα της Volkswagen η οποία μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε έχει μείνει εκτός εξίσωσης. Κάτι που επιβεβαίωσε ο Horner με δηλώσεις του.

Σχόλια

Σχόλια