Η FIA εξετάζει αλλαγή του προγράμματος (updt)

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το Austin ανάγκασε τη FIA να ακυρώσει το FP2 και τώρα σκέφτεται την αλλαγή του προγράμματος για το Σάββατο

Update 17:00: Το Circuit of the Americas θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 20:00 λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί το FP3 ενώ ταυτόχρονα μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να έχουμε κατατακτήριες δοκιμές σήμερα. Όλα δείχνουν πως θα μεταφερθούν γι’ αύριο.

CSFa3IDWsAAuSWM

Update 16:15: Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για το πώς θα κυλίσει το πρόγραμμα του Σαββάτου, κι αυτό συμβαίνει διότι η FIA θέλει να δει την εξέλιξη του καιρού. Το ενδεχόμενο να χαθεί το FP3 ώστε να γίνουν νωρίτερα οι κατατακτήριες δοκιμές είναι μεγάλο, ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση να μην έχουμε καθόλου δράση σήμερα.

CSFc0klWcAAKZFP

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το Austin ανάγκασε τη FIA να ακυρώσει το FP2 και τώρα σκέφτεται την αλλαγή του προγράμματος για το Σάββατο. Ο καιρός δεν αναμένεται να βελτιωθεί κι έτσι η Ομοσπονδία ψάχνει να βρει λύσεις ώστε να υπάρξουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Οι προβλέψεις αναφέρουν πως το χειρότερο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει το Austin τη στιγμή των κατατακτηρίων, κι έτσι η FIA σκέφτεται να αλλάξει το πρόγραμμα. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί στις 15:00 (7 το πρωί τοπική ώρα).

Αν το FP3 μετακινηθεί από τις 18:00 που είναι προγραμματισμένο στις 17:00 ίσως προκαλέσει προβλήματα στην προετοιμασία των ομάδων. Ωστόσο ακόμα κι αν το FP3 δεν μετακινηθεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μειωθεί το διάλειμμα για φαγητό ώστε να έρθουν νωρίτερα οι κατατακτήριες. Δηλαδή από τις 21:00 που ήταν προγραμματισμένες, να γίνουν στις 20:00.

Αν τώρα οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν να γίνουν καθόλου κατατακτήριες δοκιμές τότε θα μεταφερθούν για την Κυριακή το πρωί. Στην περίπτωση που δεν γίνουν καθόλου κατατακτήριες τότε σύμφωνα με τους κανονισμούς το grid θα στηθεί ανάλογα με την κατάταξη του FP3.

Τέλος στην ακραία  περίπτωση να μην γίνει ούτε το FP3 αλλά ούτε και οι κατατακτήριες τότε το grid μπορεί να στηθεί είτε από την κατάταξη του πρωταθλήματος, είτε από τους χρόνους του FP1 ή ακόμα κι από τους αριθμούς των οδηγών.

Η τελευταία φορά που είχαμε κατατακτήριες την Κυριακή το πρωί ήταν για το GP Αυστραλίας το 2013. Το ίδιο είχε συμβεί και στην Ιαπωνία, το 2004 και το 2010.

 

Σχόλια

Σχόλια