Ο Alonso με το νέο spec στο Austin

Ο Ισπανός θα είναι ο μόνος οδηγός της McLaren που θα χρησιμοποιήσει τον αναβαθμισμένο Honda στις ΗΠΑ

O Fernando Alonso θα έχει στη διάθεσή του τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda στον 16ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 για το 2016. Το νέο spec κινητήρα χρησιμοποιήθηκε στα FP της Ρωσίας και τώρα θα βγάλει όλο το 3ήμερο. Αυτή η αναβάθμιση αναμένεται να δώσει στον Ισπανό γύρω στους 20 παραπάνω ίππους.

Με τη McLaren να δείχνει αισιόδοξη με τα δεδομένα που συνέλεξε και τη Honda να δείχνει χαρούμενη με τις αναβαθμίσεις, ο νέος κινητήρας πήρε το πράσινο φως για το Austin.

Ωστόσο, o Jenson Button θα χρειαστεί να περιμένει περισσότερο πριν πάρει αυτό το νέο spec. Η Honda δεν έχει κατασκευάσει δεύτερο κινητήρα. Η αναβάθμιση για τον Βρετανό αναμένεται να έρθει την άλλη εβδομάδα στο Μεξικό.

O Button ελπίζει ο team-mate του να τον «εξολοθρεύσει» στο GP των ΗΠΑ, καθώς ο Ισπανός θα χρησιμοποιήσει το νέο spec κινητήρα. Αυτό θα δείχνει πως η Honda έχει σημειώσει πρόοδο.

Κανονικά, οι team-mate θέλουν πάντα να έχουν τον ίδιο κινητήρα. Ελπίζω να είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση. Ελπίζω να είναι πολύ γρήγορος και να με εξολοθρεύσει σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Είναι ασυνήθιστο να το λέω αυτό. Όταν μάχεσαι για το πρωτάθλημα ή τις μπροστά θέσεις, πρέπει να είναι όλα ίσα. Αλλά στη κατάστασή μας δεν έχει σημασία. Όλα γίνονται για να βελτιώσουμε την απόδοση και την αξιοπιστία. Ελπίζω εδώ να είμαστε γρήγοροι και σε θέση να παλέψουμε για βαθμούς.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια