Ποινή 10 θέσεων σε Vettel και Raikkonen

Οι δύο οδηγοί της Ferrari θα έχουν αμφότεροι ποινή λόγω αλλαγής κινητήρα στο Austin

Οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen θα δεχθούν 10 θέσεις ποινή για την εκκίνηση του GP Αμερικής, καθώς η Ferrari επέλεξε να φέρει φρέσκους κινητήρες στο Austin. Η Scuderia είχε προγραμματίσει αυτή την αλλαγή με στόχο οι οδηγοί της να έχουν φρέσκο κινητήρα για τους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος.

Οι Vettel και Raikkonen έχουν χρησιμοποιήσει και τους τέσσερις κινητήρες που επιτρέπεται μέσα στη χρονιά, μετά την τελευταία αλλαγή που έγινε στη Monza. Έτσι λοιπόν αυτός είναι ο 5ος με αποτέλεσμα την ποινή 10 θέσεων στη σχάρα της εκκίνησης.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari, δηλωσε:

Θα έχουμε 10 θέσεις ποινή για τον αγώνα, κάτι που πάντα ήταν στα σχέδιά μας. Δεν είναι ένα μεγάλο μυστικό, άρα δεν είναι και έκπληξη προς εμάς. Το σημαντικό είναι πως το πλάνο μας είναι να έχουμε τον δυνατότερο κινητήρα διαθέσιμο για κάθε αγώνα του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως οι μηχανικοί που είναι στον τομέα του κινητήρα έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, και μόνο αρνητικό δεν είναι αυτό που θα γίνει στο Austin. Αν είναι κάτι, είναι πολύ θετικό.

Η απόφαση να έχει ο Vettel νέο κινητήρα δεν ήταν και η πιο εύκολη, καθώς ο Γερμανός είναι ακόμα στο παιχνίδι του τίτλου. Ο οδηγός της Ferrari βρίσκεται στη 2η θέση στη βαθμολογία, 66 βαθμούς πίσω από τον Lewis Hamilton της Mercedes. Όμως ο Vettel δήλωσε πως η προτεραιότητά τους είναι η εξέλιξη του κινητήρα, από την προσήλωση στο πρωτάθλημα.

Αν δεις μεμονωμένα αυτόν τον αγώνα δεν είναι κάτι καλό. Αλλά όμως, αν κοιτάξουμε όλη τη χρονιά, θα δούμε πως το όλο project  είναι να έχουμε φρέσκο κινητήρα μέχρι το τέλος της σεζόν. Η προτεραιότητά μας είναι να έχουμε τη μέγιστη δύναμη σε κάθε αγώνα. Αυτό ήταν το πλάνο μας και πιστεύω πως δούλεψε καλά μέχρι στιγμής. Προφανώς πρέπει να δεχθούμε ποινή εδώ, όμως μπορούμε να κοιτάξουμε να κάνουμε μεγάλα βήματα, παρά να κοιτάμε την ποινή.

Οι νέοι κινητήρες της Ferrari φαίνεται πως έχουν κάποιες αναβαθμίσεις, αλλά δεν είναι αυτές για τις οποίες συζητούσαμε τον τελευταίο καιρό με το πιο στενό μπλοκ (σχετικό θέμα). Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν έχει γίνει χρήση tokens και πόσα. Πάντως η Scuderia έχει 4 ακόμα στη διάθεσή της.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια