Δοκιμές Montoya με Porsche

Ο Κολομβιανός θα δοκιμάσει στο τεστ του Sakhir το LMP1 της γερμανικής ομάδας

Ο Juan Pablo Montoya θα λάβει μέρος στην Test Day στο Bahrain στις 22 Νοεμβρίου, αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος του WEC για το 2016. Ο Κολομβιανός, πρώην οδηγός της F1 και νυν του Indycar θα δοκιμάσει για πρώτη φορά ένα αγωνιστικό της LMP1. O οδηγός της Penske είχε βρεθεί στο Austin, στο πλαίσιο των 6H του COTA. Μάλιστα, παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος της Porsche με τον ίδιο να δηλώνει τότε, ενθουσιασμένος στο ενδεχόμενο να δοκιμάσει την 919 Hybrid.

Ο Κολομβιανός είχε δηλώσει:

Είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω.

Πλέον οι συζητήσεις έγιναν πράξεις και ήρθε η ανακοίνωση από πλευράς Porsche πως ο JPM θα δοκιμάσει το LMP1 της στις δοκιμές του Bahrain. Επίσης έκανε γνωστό πως η ομάδα έχει πάρει ήδη μέτρα για το κάθισμα του Κολομβιανού.

Αυτό το τεστ ανοίγει την πόρτα της Porsche στον Montoya, προκειμένου να αγωνιστεί στο Le Mans και να κάνει το «μαγικό» triple crown στους μεγαλύτερους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με τον Nico Hulkenberg να μην μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του νικητή στο Le Mans το 2016, η Porsche είναι πιθανότερο να επιλέξει οδηγούς από τις GT κατηγορίες που έχουν ήδη δοκιμάσει με το LMP1 της. Οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε τον Κολομβιανό το 2017 στο Le Mans, ή και ακόμα ως οδηγό στο ένα εκ των δύο βασικών πληρωμάτων. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τον ρυθμό του Montoya στις δοκιμές αλλά και τον ρυθμό προσαρμογής του με τα μοναδικά αυτά αγωνιστικά.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια