Χωρίς αναβάθμιση η Ferrari στο Austin

Ο πειραματικός κινητήρας που δουλεύει η Ferrari θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμα πριν χρησιμοποιηθεί στην πίστα

Πριν μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει πως η Ferrari δουλεύει πάνω σε έναν πειραματικό κινητήρα τον οποίο εξελίσσει και σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει στους τελευταίους αγώνες του 2015. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η αναβάθμιση δεν είναι μόνο για τη βελτίωση της απόδοσης του φετινού project αλλά και για να βρεθεί σωστή βάση για το 2016.

Υπήρχε λοιπόν η πιθανότητα αυτός ο κινητήρας να δοκιμαστεί στο Grand Prix των ΗΠΑ, στο Austin, στην πλάτη του Kimi Raikkonen. Ωστόσο, τα νέα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ότι τελικά η Ferrari θα παραμείνει με το υπάρχον spec και δεν θα δοκιμάσει τον νέο κινητήρα. Αυτό γιατί μετά την αλλαγή των κανονισμών για το 2016 (σχετικό θέμα) οι Ιταλοί αξιολογούν εκ νέου τα δεδομένα.

Η αναβάθμιση που ετοιμάζει η Ferrari είναι αρκετά μεγάλη και σύμφωνα με τους ειδικούς θα χρειαστεί και νέος σχεδιασμός του κιβωτίου ταχυτήτων. Στο σχέδιο που ακολουθεί φαίνεται πως το δοχείο λιπαντικού (κόκκινα βέλη) έχει μετακινηθεί από το πίσω μέρος του κινητήρα στο εμπρός. Επίσης το MGU-K έχει αλλάξει θέση (μπλε βέλη). Από πίσω έχει μεταφερθεί κάτω αριστερά στο πλάι του κινητήρα. Αυτή είναι μία λύση που χρησιμοποιούν και οι άλλοι κατασκευαστές. Με αυτόν τον τρόπο η Ferrari θέλει να καταφέρει να σχεδιάσει ένα πιο στενό πίσω μέρος ώστε να αυξήσει την αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου.

ferrari-experimentalengine-15

Σχόλια

Σχόλια