Ανακοινώθηκαν οι οδηγοί του Rookie Test στο Bahrain

Tο WEC ανακοίνωσε τους τρεις νέους οδηγούς που θα δοκιμάσουν τα LMP1 των Audi, Porsche και Toyota

Τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί στο Bahrain το LMP1 Rookie Test, στο οποίο νέοι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα τρία κορυφαία αγωνιστικά του WEC. Οι οδηγοί επιλέχθηκαν με βάση την ταχύτητα, την απόδοσή τους αλλά και τις ικανότητες που έδειξαν κατά τη διάρκεια του 2015 στα πρωταθλήματα που αγωνίστηκαν.

Oι οδηγοί που επιλέχθηκαν είναι, ο Sam Bird, o Mitch Evans και ο Richie Stanaway.

O Bird αγωνίζεται με την G-Drive Racing στο WEC στην κατηγορία LMP2 και θα δοκιμάσει με την Toyota Gazoo Racing το TS040 Hybrid. Ο Evans αγωνίζεται στο GP2, όμως η εντυπωσιακή του εμφάνιση στις 6H του Spa και στις 24H του Le Mans με τη Jota Sport κίνησε το ενδιαφέρον των διοργανωτών. Ο Νεοζηλανδός, θα καθίσει πίσω από το τιμόνι της Porsche 919 Hybrid στο Rookie Test. Τέλος, ο Stanaway προέρχεται και αυτός από αγώνες μονοθεσίων με πιο πρόσφατη επιτυχία τη νίκη στον αγώνα Sprint στο GP2 στη Ρωσία. Ο επίσης Νεοζηλανδός αγωνίστηκε φέτος και με την Aston Martin στην GTE-Pro του WEC και θα δοκιμάσει με την Audi το R-18 e-tron Quattro.

O CEO του WEC, Gerard Neveu, δήλωσε.

Είναι μια φανταστική ευκαιρία για νέους οδηγούς να δοκιμάσουν τα κορυφαία και πιο προηγμένα τεχνολογικά αγωνιστικά στο πρώτο Rookie Test. Κοιτάξαμε πολύ προσεκτικά οδηγούς από όλο τον κόσμο των αγώνων αντοχής πριν πάρουμε την απόφαση και πιστεύω πως ο Sam Bird, o Mitch Evans και ο Richie Stanaway αξίζουν την επιλογή και θα δείξουν το ταλέντο τους και την αξία τους αμέσως.

Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στις 6H του Bahrain θα έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στο τεστ καθώς θα μπορέσουν να δοκιμάσουν νέους οδηγούς για την επόμενη χρονιά σε ιδανικές συνθήκες. Η λίστα συμμετοχών για τις ομάδες που επιθυμούν να παρευρεθούν στο τεστ θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

Η ημέρα διεξαγωγής του τεστ είναι η Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια