Αλλαγές στο lineup της Toyota το 2016

Οι Ιάπωνες φαίνεται πως εκτός από νέο LMP1, θα έχουν και νέο αίμα στην ομάδα

Το 2015 είναι μία χρονιά που η Toyota θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει. Οι Ιάπωνες παρά την πρόοδο που έκαναν μέσα στον χειμώνα με το TS040, είδε τους ανταγωνιστές της, Audi και Porsche, να κάνουν τεράστια άλματα βελτίωσης και να την αφήνουν πολύ πίσω σε ταχύτητα.

Πλέον η Toyota κοιτάζει προς το 2016, που θα παρουσιάσει ένα καινούριο αγωνιστικό LMP1, το οποίο θα διαθέτει και έναν εντελώς νέο κινητήρα από τον ατμοσφαιρικό V8 που χρησιμοποιεί στο TS040. Έτσι λοιπόν το 2015 έχει πάει στα σκουπίδια και η ιαπωνική ομάδα έχει στραφεί στην επόμενη χρονιά.

Εκτός από τεχνικής φύσεως αλλαγές πολύ πιθανόν να δούμε και αλλαγές στα πληρώματα. Οι οδηγοί του #1 φέτος έχουν δείξει σταθερό ρυθμό και μάλιστα πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση στις 6H του Fuji με τον Kazuki Nakajima να δίνει μοναδικές μάχες με τις δύο Porsche 919. Όμως το πλήρωμα του #2 Toyota δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα με τον ρυθμό των οδηγών του να μην πλησιάζει σε καμία περίπτωση αυτόν του #1, κάτι το οποίο φαίνεται κι από τα αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν αναμένονται δύο αλλαγές στο δεύτερο αυτοκίνητο της Toyota, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει ολική αλλαγή στο lineup. Την κατάσταση αυτή θέλει σίγουρα να εκμεταλλευτεί ο Kamui Kobayashi, ο οποίος εκτελεί χρέη αναπληρωματικού οδηγού στην Toyota.

O Alex Wurz πριν το Le Mans είχε δηλώσει πως δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει να οδηγεί και το 2016, προδίδοντας ίσως την πρόθεσή του να κρεμάσει τα αγωνιστικά του γάντια στο τέλος του 2015.

Το 2016 θα είναι μια εντελώς καινούρια χρονιά για την Toyota Gazoo Racing στο WEC, καθώς θα έχει νέο αγωνιστικό, νέο κινητήρα και ο στόχος θα είναι πλέον η κορυφή και φυσικά η νίκη στο Le Mans.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια