Ο επικεφαλής της ART θα αναλάβει τη Renault στην F1

Σύμφωνα με τον Olivier Panis ο Frederic Vasseur, είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα ηνία της Renault στην F1 από το 2016

Σύμφωνα με τον πρώην οδηγό της F1, Olivier Panis, ο επικεφαλής της ART Grand Prix, Frederic Vasseur, είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα ηνία της εργοστασιακής ομάδας της Renault στην F1 από το 2016.

Είναι γνωστό πως οι Γάλλοι θέλουν να επιστρέψουν στην F1 ως ομάδα εξαγοράζοντας τη Lotus στο τέλος του 2015. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει καμία κίνηση, πέρα από την επιστολή πρόθεσης που έστειλε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ώστε η Lotus να αποφύγει να μπει σε καθεστώς διαχείρισης.

Ο Panis σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πως ο Vasseur είναι ο ιδανικός για τη θέση του επικεφαλής της ομάδας. Φυσικά αν η Renault τελικά επιστρέψει στην F1 ως ομάδα τότε στο team θα βρίσκεται κι ο Alain Prost, ο οποίος θα αναλάβει ρόλο συμβούλου, κάτι σαν τους Niki Lauda και Helmut Marko.

Η ART Grand Prix είναι στην ιδιοκτησία του Nicolas Todt, γιος του προέδρου της FIA, αλλά ο Vasseur διοικεί τις αγωνιστικές ομάδες στα πρωταθλήματα GP2, GP3 και Formula 3. Επίσης είναι υπεύθυνος και για τη Spark Racing Technology η οποία είναι προμηθευτής στο πρωτάθλημα Formula E.

Σχόλια

Σχόλια