Οι πελατειακοί κινητήρες στο επίκεντρο

Η FIA αναφέρει πως οι πελατειακοί κινητήρες του 2016 πρέπει να είναι το ίδιο spec με αυτό της εργοστασιακής ομάδας όμως οι ομάδες έχουν διαφορετική άποψη

Η FIA επιβεβαίωσε πως οι πελατειακοί κινητήρες του 2016 πρέπει να είναι το ίδιο spec με αυτό της εργοστασιακής ομάδας κι όχι παλαιότεροι. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι πελατειακοί κινητήρες της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να είναι ίδιοι με αυτούς που έχουν ομολογκαριστεί από τη FIA για το πρωτάθλημα του 2016. Με αυτόν τον τρόπο η Ομοσπονδία απαγορεύει να γίνει χρήση κινητήρων του 2015 σε κάποιες ομάδες. Αυτό βάζει εμπόδια στη συνεργασία Ferrari-Toro Rosso καθώς οι Ιταλοί είναι πρόθυμοι να δώσουν κινητήρες του 2015 κι όχι του 2016.

Ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι αυτός ο κανονισμός θα αλλάξει καθώς ήδη οι ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον στο να επιτραπεί η χρήση κινητήρων περασμένης χρονιάς (σχετικό θέμα).

Οι κατασκευαστές κινητήρων πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη 15/10 με τη FIA ώστε να συζητήσουν την πιθανότητα αναθεώρησης των κανονισμών των κινητήρων (σχετικό θέμα). Εκεί θα συζητηθεί κι αυτό το θέμα ώστε στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής της F1 να υπάρξει μια τελική απόφαση. Η συνάντηση της Επιτροπής F1 πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Από εκεί η τελική απόφαση θα πρέπει να πάρει έγκριση από το ΠΣΜΑ ώστε να ισχύσει για το 2016.

Φυσικά για να αλλάξει ο κανονισμός θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία από τις ομάδες, δηλαδή θα πρέπει να πει το ναι και η Red Bull η οποία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βρει κινητήρες για του χρόνου. Οι «ταύροι» έχουν δηλώσει πολλές φορές ότι δεν θέλουν να αγωνιστούν με κινητήρες παλαιότερου spec.

Σχόλια

Σχόλια