Πειραματικός κινητήρας από Ferrari

Η Ferrari φαίνεται πως ετοιμάζει μία μεγάλη αλλαγή στον κινητήρα της και ίσως γίνουν δοκιμές στις ΗΠΑ

Η τελευταία αναβάθμιση του κινητήρα της Ferrari παρουσιάστηκε στο Grand Prix Ιταλίας όπου η ομάδα χρησιμοποίησε 3 tokens. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η Scuderia έχει σχεδιάσει ένα νέο μπλοκ κινητήρα το οποίο εξελίσσει και σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει στους τελευταίους αγώνες του 2015. Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτή η αναβάθμιση δεν είναι μόνο για τη βελτίωση της απόδοσης του φετινού project αλλά και για να βρεθεί σωστή βάση για το 2016.

Αν πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή τότε θα χρειαστεί και νέος σχεδιασμός του κιβωτίου ταχυτήτων. Στο σχέδιο που ακολουθεί φαίνεται πως το δοχείο λιπαντικού (κόκκινα βέλη) έχει μετακινηθεί από το πίσω μέρος του κινητήρα στο εμπρός. Επίσης το MGU-K έχει αλλάξει θέση (μπλε βέλη). Από πίσω έχει μεταφερθεί κάτω αριστερά στο πλάι του κινητήρα. Αυτή είναι μία λύση που χρησιμοποιούν και οι άλλοι κατασκευαστές. Με αυτόν τον τρόπο η Ferrari θέλει να καταφέρει να σχεδιάσει ένα πιο στενό πίσω μέρος ώστε να αυξήσει την αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου.

Αυτός ο κινητήρας πολύ πιθανόν να δοκιμαστεί από τον Kimi Raikkonen, ίσως και στο Grand Prix των ΗΠΑ σε δύο εβδομάδες. Ο Φινλανδός δεν κυνηγά το πρωτάθλημα οπότε μπορεί να πάρει τον ρόλο του οδηγού εξέλιξης ώστε το 2016 η Ferrari να είναι ακόμα πιο ισχυρή.

ferrari-experimentalengine-15

Σχόλια

Σχόλια