Ο Ecclestone θέλει πελατειακούς κινητήρες Cosworth

Ο Βρετανός μετά τις εξελίξεις με την Red Bull πιστεύει πως η F1 χρειάζεται ξανά τους πελατειακούς κινητήρες της Cosworth

Ο Bernie Ecclestone μετά τις εξελίξεις με τη Red Bull πιστεύει πως η F1 χρειάζεται ξανά τους πελατειακούς κινητήρες της Cosworth. Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου στη Ρωσία υπήρξαν εξελίξεις στο θέμα των κινητήρων της Red Bull για το 2016 με τη Ferrari να δηλώνει πως τελικά δεν πρόκειται να προμηθεύσει την RBR με κινητήρες. Ωστόσο οι Ιταλοί είναι πρόθυμοι να δώσουν κινητήρες του 2015 στην Toro Rosso αν αυτή θέλει. Μετά από αυτό οι «ταύροι» έχουν στραφεί στη Renault ώστε να σωθούν και να παραμείνουν στην F1, αλλιώς του χρόνου το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί χωρίς αυτούς.

Ο Ecclestone σε δηλώσεις του από τη Ρωσία είπε πως αν υπήρχαν οι πελατειακοί κινητήρες της Cosworth τώρα το σπορ δεν θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση. Επίσης ο Βρετανός είπε πως οι υπάρχοντες κατασκευαστές κινητήρων έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη στο σπορ και πολλά πράγματα πλέον δεν είναι στο χέρι του.

Η Cosworth έχει μεγάλη ιστορία στην F1 καθώς είναι από τις παλαιότερες εταιρείες στο σπορ. Μετρά πολλές νίκες και βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής λίστας πίσω από τη Ferrari. Η τελευταία φορά που η F1 είχε κινητήρες Cosworth ήταν το 2013 αλλά με την αλλαγή των κανονισμών η εταιρεία αποφάσισε να μη συνεχίσει.

Σχόλια

Σχόλια