Δύσκολη η προετοιμασία του Loeb

O Αλσατός προετοιμάζεται για το Dakar του 2016 αλλά το μονοπάτι είναι δύσβατο

Δύσκολο αποδείχθηκε το ντεμπούτο του Sebastien Loeb στο ράλι τύπου cross-country στο Μαρόκο. Ο Αλσατός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για το Dakar του 2016 όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Loeb κατετάγη 44ος με το Peugeot 2008 DKR16. Στο νέο project των Γάλλων παρουσιάστηκαν μηχανικά προβλήματα στο τούρμπο με αποτέλεσμα η πρώτη από τις 5 ημέρες του ράλι να πάει χαμένη. Στη συνέχεια το πέρασμα από τους αμμόλοφους του Μαρόκο δεν εξελίχθηκε καλά για το πλήρωμα Loeb-Elena. Το αγωνιστικό κόλλησε στην άμμο κι εκεί χάθηκαν 3 πολύτιμες ώρες.

Παρά το δύσκολο ντεμπούτο ο Loeb έδειξε πως έχει ταχύτητα.

Αυτό το ράλι ήταν σημαντικό για την προετοιμασία μας στο Dakar. Ξεκινάμε σχεδόν από το μηδέν οπότε πρέπει να μάθουμε τα πάντα. Είχαμε μερικές καλές ημέρες με καλούς χρόνους αλλά κάποιες ημέρες δεν εξελίχθηκαν καλά, με δικά μου λάθη, λάθη στην πλοήγηση αλλά και μηχανικά προβλήματα. Όλη αυτή η εμπειρία είναι σημαντική για την προετοιμασία μας. Θα αναλύσουμε τι κάναμε ώστε να μάθουμε από τα λάθη μας.

Στο Μαρόκο πήρε μέρος και ο Carlos Sainz με το άλλο Peugeot 2008 DKR16. Ο Ισπανός οδηγούσε το ράλι αλλά την προτελευταία ημέρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στον κινητήρα.

Το αντίπαλο δέος της Peugeot, η Mini ήταν εκεί με τους Nasser Al-Attiyah και τον Mikko Hirvonen. Ο Al-Attiyah νίκησε το ράλι κι ο Hirvnonen, ο οποίος προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Dakar το 2016, τερμάτισε 5ος.

Σχόλια

Σχόλια