Κατά 5″ ταχύτερα τα μονοθέσια του 2017

Η F1 ψάχνει να βρει τρόπους να κάνει το πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό και τα μονοθέσια ταχύτερα

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν η F1 ψάχνει να βρει τρόπους να κάνει το πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό και τα μονοθέσια ταχύτερα. Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία σχέδια, το 2017 αναμένονται μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς οι οποίες θα κάνουν τα μονοθέσια να γυρνούν κατά 5 δευτερόλεπτα ταχύτερα στον γύρο.

Διάφορες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι αλλά αυτή που δείχνει να επικρατεί είναι αυτή της Red Bull, η οποία είναι και η πιο επιθετική. Η λύση αυτή περιλαμβάνει πιο φαρδιά κατά 200mm εμπρός πτέρυγα, και διαφορετική πίσω η οποία θα έχει 950mm φάρδος και 800mm ύψος. Επίσης ο σχεδιασμός του διαχύτη θα αλλάξει και θα ακολουθήσει τη λογική που υπήρχε το 2010. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης που προέρχεται από το πάτωμα του μονοθεσίου.

Άλλη μία αλλαγή που πρόκειται να βοηθήσει στην αύξηση της ταχύτητας των μονοθεσίων είναι στα ελαστικά. Τα ελαστικά του 2017 πρόκειται να είναι πιο φαρδιά, 300mm τα εμπρός από 245mm και 400mm τα πίσω από 325mm. Αυτό θα προσφέρει μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση.

Η βδομάδα που ξεκινά είναι σημαντική για τις αλλαγές του 2017 καθώς πρέπει να υπάρξει μία συνολική απόφαση η οποία θα πάρει την έγκριση της FIA και του ΠΣΜΑ στη συνέχεια της χρονιάς.

Σχόλια

Σχόλια