Αναπάντεχο αποτέλεσμα για McLaren

Οι οδηγοί της McLaren εμφανίστηκαν ευχαριστημένοι μετά τον αγώνα στη Ρωσία, παρά την ποινή του Alonso που τον ρίχνει εκτός βαθμών

Ο αγώνας για το GP της Ρωσίας κύλισε αρκετά καλά για τη McLaren-Honda. Η βρετανική ομάδα είδε τους δύο οδηγούς της να τερματίζουν εντός βαθμών σε έναν συναρπαστικό αγώνα. Όμως μετά το τέλος του, οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή στον Fernando Alonso για επαναλαμβανόμενη παραβίαση των ορίων της πίστας στη στροφή 16. Ως αποτέλεσμα ο Ισπανός έπεσε στην 11η θέση με τον Max Verstappen να παίρνει τον 1 βαθμό.

Παρά την ποινή όμως, ο Ισπανός οδηγός της McLaren, ήταν ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, ενώ έδειξε και αισιόδοξος για το μέλλον.

Ήταν ένα πολύ θετικό σαββατοκύριακο για εμάς. Ήταν η πρώτη φορά που τερματίσαμε και οι δύο στη 10άδα και είναι πολύ καλό αποτέλεσμα, καθώς δεν περιμέναμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και κάνουμε πραγματική πρόοδο. Ελπίζω να βρούμε και λίγο παραπάνω χρόνο στον επόμενο αγώνα στις ΗΠΑ. Ο αγώνας κύλισε πολύ καλά και το μονοθέσιο λειτούργησε σωστά, ενώ φαίνεται πως διαχειριστήκαμε τα ελαστικά καλύτερα από άλλους. Είμαι συνολικά χαρούμενος με το αποτέλεσμα.

Από την άλλη μεριά ο Jenson Button αφού ξεκίνησε από τη 13η θέση είδε τον Valtteri Bottas να εγκαταλείπει στον τελευταίο γύρο κι έτσι τερμάτισε 9ος. Ο Βρετανός στάθηκε στην καλή στρατηγική της McLaren και στη διαχείριση των ελαστικών.

Η 9η θέση δεν είναι άσχημη. Ήταν περίεργα σήμερα, αλλά κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Τα ελαστικά λειτούργησαν στον τελευταίο γύρο όπως στον πρώτο με ένα pit stop στρατηγική. Είχα μάχη με τον team mate μου, Fernando, και απόλαυσα και τις μάχες που είχαμε με άλλους οδηγούς κι ας ήμασταν εκεί που ήμασταν. Δεν θα λύσουμε όλα τα προβλήματά μας φέτος, αλλά ευτυχώς δεν είχε πολλά κομμάτια με μεγάλες ευθείες. Το τρομακτικό είναι όταν σε προσπερνάνε στη στροφή 12 και δεν μπορώ να δω το μονοθέσιο που έρχεται από πίσω.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια