Εξιτήριο για Sainz, αύριο τα ιατρικά τεστ της FIA

Ο Ισπανός βγήκε από το νοσοκομείο κι αύριο θα γνωρίζει αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ή όχι

Νωρίτερα αναφέραμε πως ο Carlos Sainz Jr. έχει πάρει το ΟΚ από τους ιατρούς για τον αγώνα στη Ρωσία, όμως οι πληροφορίες μας αποδείχθηκαν λάθος και ζητάμε συγνώμη. Ο Ισπανός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και την Κυριακή θα περάσει τις απαραίτητες εξετάσεις των ιατρών της FIA ώστε να δει αν θα αγωνιστεί ή όχι.

Ο Ισπανός δήλωσε μέσω video που έστειλε στον Τύπο της πατρίδας του ότι πονάει αλλά θέλει να αγωνιστεί.

Όπως βλέπετε είμαι καλά, δεν έχω τίποτα τελικά. Φοβήθηκα αρκετά αλλά θέλω να ξέρετε πως δεν έχασα ποτέ τις αισθήσεις μου. Προσπάθησα να μιλήσω με την ομάδα ενώ ήμουν κάτω από τις μπαριέρες αλλά δεν μπορούσαν να με ακούσουν και τότε άρχισα να ανησυχώ, διότι θα νόμιζαν πως είναι κάτι σοβαρότερο. Ολοκληρώθηκαν όλες οι εξετάσεις και δεν έχω τίποτα. Με πονάει λίγο ο αυχένας μου και η μέση μου αλλά με λίγη ξεκούραση θα είμαι έτοιμος για τον αγώνα. Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, θα προσπαθήσω να αγωνιστώ αλλά αν τελικά δεν μπορέσω θα ξεκουραστώ για τον επόμενο. Ευχαριστώ για τη μεγάλη υποστήριξη και τα μηνύματα, τα οποία βοηθούν πολύ σε καταστάσεις σαν αυτή.

Επίσης υπάρχουν νεότερα για το ατύχημα στο FP3 καθώς ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost, αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες. Η έρευνα της ομάδας θα συνεχιστεί αλλά τα πρώτα ευρήματα δείχνουν πως δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο μονοθέσιο.

Πριν το ατύχημα ο Carlos είχε αλλάξει την κατανομή των φρένων, φέρνοντάς τα λίγο πιο μπροστά. Επίσης υπήρχε φθορά στα ελαστικά μετά το μεγάλο stint που είχε πραγματοποιήσει. Αυτοί οι δύο παράγοντες φαίνεται πως επηρέασαν τη συμπεριφορά του μονοθεσίου και στη στροφή 13 μπλόκαρε το πίσω μέρος. Ελπίζω ο Carlos να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας κι αύριο το πρωί θα πάμε στη FIA ώστε να δούμε αν θα του δώσουν το ΟΚ για τον αγώνα.

Σχόλια

Σχόλια