Βίοι αντίθετοι στη Williams

O Bottas κατάφερε να νικήσει τις Ferrari ενώ από την άλλη ο Massa δεν εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της FW37

Αισιόδοξος φάνηκε ο Valtteri Bottas μετά τις κατατακτήριες όπου κατάφερε να κερδίσει τις δύο Ferrari και να βρεθεί στην 3η θέση της εκκίνησης. Ο Φινλανδός παρότι δεν κατάφερε να βελτιώσει στον δεύτερο γρήγορο γύρο του, είδε τον Sebastian Vettel να μην μπορεί να τον περάσει. Έτσι ο οδηγός της Williams θα εκκινήσει πίσω από τις δύο Mercedes αύριο.

Σήμερα φάνηκε πως ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είναι καλό που είμαστε στην 3η θέση. Είναι ωραίο που ξεκινάμε από εδώ. Σήμερα ήταν όλα περίπλοκα για όλους, όμως εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο το FP3 και είμαι χαρούμενος για την πολύ καλή δουλειά που κάναμε.

Ο team mate του Bottas, Felipe Massa, αποκλείστηκε από το Q2 προς έκπληξη αρκετών. Ο Βραζιλιάνος κατηγορεί την κίνηση και την κακή απόδοση των ελαστικών που δεν του επέτρεψαν να σημειώσει έναν καλό χρόνο.

Δεν ήταν κάποιο λάθος. Η κίνηση ήταν το πρόβλημα. Είχα δύο γρήγορους γύρους που κόλλησα πίσω από πιο αργά μονοθέσια οπότε έχασα χρόνο εκεί, μετά έκανα ένα λάθος και όταν πήγα για έναν καλό γύρο, τα πίσω ελαστικά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σωστά. Είναι πολύ εκνευριστικό καθώς μπορούσαμε να είμαστε στη 2η σειρά του grid. Είναι κρίμα που δεν πήγαν έτσι τα πράγματα. Έχουμε ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Ας ελπίσουμε αύριο να έχουμε καλή στρατηγική ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο υπεύθυνος απόδοσης, Rob Smedley, κατηγόρησε τον Massa για το αποτέλεσμα.

Χάσαμε τον συγχρονισμό μας. Ήταν προγραμματισμένο να κάνει τέσσερις γρήγορους γύρους. Στον πρώτο ζέστανε τα ελαστικά, στον δεύτερο έκανε λάθος, στον τρίτο βρήκε κίνηση και στον τέταρτο άνοιξε αρκετή τη γραμμή του στη στροφή 8 λόγω της έντονης φθοράς των ελαστικών.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια