Η Red Bull συζητά με τη Renault για το 2016

Οι δύο ομάδες της Red Bull μπορεί να παραμείνουν με τους κινητήρες της γαλλικής εταιρίας και το 2016

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να κάνει η Red Bull στο μείζον θέμα για τους κινητήρες του 2016. Η αυστριακή ομάδα βλέπει και την πόρτα της Ferrari να κλείνει μετά από αυτή της Mercedes και πλέον κάνει τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνει στο σπορ.

Οι άνθρωποι της Red Bull, η οποία έχει κατακτήσει 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα με κινητήρες Renault, έκαναν συνεχώς δηλώσεις πως αν δεν έχουν ανταγωνιστικό κινητήρα θα αποχωρήσουν από την F1.  Ο Christian Horner έχει δηλώσει πως προσπαθεί να πείσει τον Dietrich Mateschitz να παραμείνει στο σπορ. Είναι κατανοητό πως στο παρασκήνιο διαδραματίζεται ένας μαραθώνιος αγώνας με στόχο την παραμονή της ομάδας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όμως με τις Mercedes και Ferrari να μη θέλουν να δώσουν κινητήρες στη Red Bull, τα περιθώρια στενεύουν πολύ για την αυστριακή ομάδα. Όσο καθυστερεί η συμφωνία, τόσο μεγαλύτερη επίπτωση θα έχει στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, καθώς θα πρέπει να σχεδιαστεί γύρω από μία βάση που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Η Renault βρίσκεται αυτή τη στιγμή μερικά βήματα πριν την εξαγορά της Lotus για να συμμετάσχει ως εργοστασιακή ομάδα και είχε κάνει σαφές πως δεν θα προμηθεύσει κινητήρες σε άλλες ομάδες τη νέα σεζόν. Ωστόσο αναφορές σε ξένα Μέσα κάνουν λόγο για πιθανή ανοιχτή πόρτα της Renault στη Red Bull για προμήθεια κινητήρων και το 2016.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια