Σημειώσεις πριν το GP Ρωσίας

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το Grand Prix Ρωσίας

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το Grand Prix Ρωσίας. Το 3ήμερο αυτό στο Sochi έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους καθώς μπορεί η Mercedes να κατακτήσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο της στους κατασκευαστές. Τα «ασημί βέλη» έχουν 506 βαθμούς έναντι 337 της Ferrari. Έτσι μετά την καρό σημαία της Κυριακής χρειάζονται προβάδισμα 172 βαθμών για να στεφθούν μαθηματικά πρωταθλητές. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να πάρουν 3 βαθμούς περισσότερους από τη Ferrari.

Στα των οδηγών, ο Lewis Hamilton έχει το προβάδισμα και θέλει να το διευρύνει. Όμως ο Nico Rosberg θέλει να επιστρέψει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να μειώσει τη διαφορά του. Ο Γερμανός όμως θα πρέπει να έχει το νου και στον Sebastian Vettel καθώς πλέον ο συμπατριώτης του έχει πλησιάσει στους 11 βαθμούς. Έτσι η μάχη της 2η θέσης στο πρωτάθλημα οδηγών είναι ανοιχτή και αναμένεται να είναι σκληρή, καθώς έχουμε 5 αγώνες ακόμα.

Το GP Ρωσίας είναι ο εντός έδρας αγώνας για τον Daniil Kvyat. Ο οδηγός της RBR θέλει ένα απροβλημάτιστο 3ήμερο ώστε να πάρει βαθμούς. Μπορεί η άσφαλτος να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Σιγκαπούρης, εκεί που η RBR είχε ένα εξαιρετικό 3ήμερο, αλλά η χάραξη του Sochi διαφέρει και δεν αναμένεται να βολέψει πολύ την RB11.

Κατά τη διάρκεια του GP Ρωσίας θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα στο παρασκήνιο καθώς το μείζον θέμα των ημερών είναι το μέλλον της Red Bull στην F1.

Και τέλος ελπίζουμε πως η επιλογή της Pirelli να φέρει τη μαλακή και πολύ μαλακή γόμα θα δώσει περισσότερες επιλογές στις ομάδες και θα δούμε καλύτερο αγώνα καθώς αυτός του 2014 σίγουρα δεν εντυπωσίασε κανέναν.

Το FP1 ξεκινά την Παρασκευή 9/10 στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας και φυσικά μπορείτε να ακολουθήσετε όλη τη δράση μέσα από το Live του Motornews.

Σχόλια

Σχόλια