«Αγκάθι» η υβριδική τεχνολογία

Ο Boullier δηλώνει πως η απειρία της Honda στην υβριδική τεχνολογία είναι το μεγάλο πρόβλημα

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, υπερασπίζεται τη Honda και δηλώνει πως δεν έχουν κάνει κάποιο θεμελιώδες λάθος, απλώς δεν έχουν την εμπειρία που έχουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές στην F1. Οι νέοι τούρμπο υβριδικοί κινητήρες της F1 είναι πολύπλοκοι και η Honda δεν έχει εμπειρία σε αυτή τη νέα τεχνολογία καθώς πήρε την απόφαση να μπει στην F1 πρόσφατα. Ο Boullier κάνει σαφές πως οι άλλοι κατασκευαστές βρίσκονταν από πριν στο σπορ κι αυτό τους έχει δώσει σημαντικό προβάδισμα.

Η Honda δεν έχει κάνει τίποτα λάθος. Το πρόβλημα είναι πως αποφάσισαν να μπουν στην F1 πριν λίγα χρόνια, και ξεκίνησαν από την αρχή. Οι άλλοι τρεις κατασκευαστές κινητήρων χρειάστηκαν περισσότερα από 3 χρόνια για να φτιάξουν ένα αξιόλογο πακέτο. Πέρυσι οι Renault και Ferrari αντιμετώπιζαν προβλήματα, η Renault ακόμα ταλαιπωρείται. Ο τομέας που αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο υβριδικός τομέας. Δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία σε αυτό. Όμως δουλεύουν σκληρά και η Honda έχει τα εφόδια για να τα καταφέρει. Μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μην τα καταφέρουμε.

Ο Boullier συνέχισε λέγοντας πως η υβριδική τεχνολογία τους κοστίζει δευτερόλεπτα μέσα στην πίστα…

Τα προβλήματα με την υβριδική τεχνολογία δεν μας κοστίζουν μερικά δέκατα αλλά δευτερόλεπτα. Γνωρίζουμε τι πρέπει να πετύχουμε και ποιοι είναι οι στόχοι μας. Πιστεύω πως η Honda μπορεί να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σχόλια

Σχόλια