Η Force India έχει μεγάλες προσδοκίες για τη Ρωσία

Η Force India είναι σε φόρμα τον τελευταίο καιρό και θέλει άλλο ένα δυνατό αποτέλεσμα

Η F1 ταξιδεύει στη Ρωσία για το Grand Prix στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Sochi. Εκεί η Force India θέλει άλλο ένα δυνατό αποτέλεσμα ώστε να ενισχύσει τη θέση της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και αν είναι δυνατόν να πλησιάσει τη Williams. Η διαφορά στο πρωτάθλημα είναι μεγάλη, αλλά η ινδική ομάδα θέλει να έχει παρόμοιο ρυθμό με αυτόν της βρετανικής καθώς έχει τον ίδιο κινητήρα. Ο επικεφαλής της Force India, Bob Fernley, δήλωσε σχετικά:

Από το Silverstone και μετά είμαστε σταθερά μέσα στη 10άδα. Εκτός από την εγκατάλειψη στην Ουγγαρία τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά οπότε είμαι σίγουρος ότι στη Ρωσία θα έχουμε καλό ρυθμό. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τη Williams. Έχουν τον ίδιο κινητήρα με εμάς και πρέπει να παλεύουμε μαζί τους. Η Lotus είναι επίσης γρήγορη κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Το B-Spec έχει βελτιωθεί πολύ και όλα κυλούν βάσει προγράμματος. Έτσι θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα μέγιστα από το μονοθέσιο.

Στη Ρωσία φέτος θα δούμε τη μαλακή και πολύ μαλακή γόμα καθώς η Pirelli αποφάσισε να αλλάξει την επιλογή που είχε κάνει για το 2014. Η επιλογή στον παρθενικό αγώνα είχε αποδειχθεί πολύ συντηρητική. Ο Sergio Perez πιστεύει ότι με τα μαλακότερα ελαστικά θα έχουν περισσότερες επιλογές για τη στρατηγική κι αυτό θα ανεβάσει το ενδιαφέρον στον αγώνα. Η διαδρομή στο Sochi έχει κάποια χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με αυτά της Σιγκαπούρης, έτσι η διαχείριση της θερμοκρασίας, κυρίως των πίσω ελαστικών, θα παίξει μεγάλο ρόλο.

Πέρυσι είδαμε πως οι προσπεράσεις δεν είναι και τόσο εύκολες και ήταν αγώνας ενός pitstop. Φέτος όμως με πιο μαλακά ελαστικά ίσως αλλάξουν τα πράγματα. Η πίστα έχει αρκετές στροφές 90 μοιρών και περιοχές που ζητούν καλή επιτάχυνση. Αυτό όμως ταλαιπωρεί τα πίσω ελαστικά.

Σχόλια

Σχόλια