Η «ζημιά» της Mercedes

Τι πραγματικά σημαίνει η καταγεγραμμένη ζημιά της Mercedes στην F1; Σίγουρα όχι την κατάρρευσή της

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η είδηση πως η ομάδα της Mercedes στην F1 το 2014 κατέγραψε ζημιές μεγαλύτερες από 100 εκατ. και κάποιοι το έχουν μεταφέρει ως καταστροφικό νέο. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως η Mercedes Grand Prix Ltd -όπως ονομάζεται επίσημα η ομάδα στην F1- είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Το νούμερο αυτό είναι πολύ μεγάλο και το μόνο που δείχνει είναι την ανάγκη της MercedesBenz να πετύχει στην F1. Η ομάδα της F1 υποστηρίζεται από την Daimler AG, τη «μαμά» εταιρεία δηλαδή, της οποίας η αξία υπολογίζεται κοντά στα 45 δις €, και τα ετήσια κέρδη αγγίζουν τα 130 δις €.

Έτσι λοιπόν τα 100 εκατ. € ζημιά της Mercedes Grand Prix Ltd ήταν υπολογισμένα ώστε η γερμανική εταιρεία να φτάσει στην κορυφή της F1, κάτι που προσπαθεί πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια.

Επίσης θα πρέπει να υπολογιστεί και το χρηματικό έπαθλο από το πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2014, το οποίο θα μετρήσει στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Η Mercedes θα λάβει ένα μεγάλο ποσοστό από τα 120 εκατ. € που είναι διαθέσιμα για τις ομάδες. Τα «ασημί βέλη» είναι πολύ κοντά και στον δεύτερο τίτλο τους, αυτόν του 2015. Αν τελικά τον κατακτήσουν τότε τα χρήματα που θα κερδίσουν από διάφορα μπόνους που υπάρχουν στη συμφωνία με τη FOM υπολογίζονται στα 70 εκατ. €, ένα ποσό πολύ κοντά στην καταγεγραμμένη ζημιά.

Σχόλια

Σχόλια